Η Ισλανδία ηττήθηκε 3-2 από τη Νορβηγία σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Ρέικιαβικ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι φιλοξενούμενοι, στον πάγκο των οποίων κάθεται ο πρώην προπονητής της εθνικής Ισλανδίας, Λαρς Λάγκερμπακ, άνοιξαν το σκορ στο 15΄ με τον Γιόνσεν, ενώ οι νησιώτες ισοφάρισαν με το πέναλτι του -πρώην παίκτη του Ολυμπιακού- Άλφρεντ Φινμπόγκασον με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έβαλε την Ισλανδία μπροστά στο σκορ στο 70΄, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα ως το τέλος… Ο Κινγκ στο 80΄ ισοφάρισε και πέντε λεπτά αργότερα ο Σόρλοτ πέτυχε το νικητήριο γκολ, δείχνοντας στους Ισλανδούς ότι πρέπει να βελτιωθούν στην άμυνα ενόψει του Μουντιάλ.

Το επόμενο φιλικό που θα δώσει η Ισλανδία είναι με την Γκάνα στις 7 Ιουνίου, ενώ στο πλαίσιο του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, τη Νιγηρία και την Κροατία.

Στο μεταξύ, το Μεξικό συνέχισε νικηφόρα την προετοιμασία του για το Μουντιάλ της Ρωσίας, καθώς επιβλήθηκε 1-0 της Σκωτίας στο στάδιο «Αζτέκα» της Πόλης του Μεξικού. Ο Τζιοβάνι ντος Σάντος πέτυχε στο 13ο λεπτό το γκολ που χάρισε τη νίκη στην «Τρι», η οποία κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια.

Το Μεξικό θα δώσει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 9 Ιουνίου, όταν θα αναμετρηθεί με τη Δανία στο Μπρόντμπι, ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί στη Ρωσία. Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο μετέχει στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, τον οποίο συμπληρώνουν η -κάτοχος του τροπαίου- Γερμανία, η Σουηδία και η Νότια Κορέα.