Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι δύο μεταγραφικοί στόχοι του ΠΑΟΚ που δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ο σουηδός μέσος Πόντους Βέρνμπλουμ και ο φινλανδός επιθετικός Τέεμου Πούκι γνωρίζουν για το ενδιαφέρον του Δικεφάλου του Βορρά (ο πρώτος πολύ πιο αναλυτικά καθώς έχει ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά στα χέρια του) στην προσπάθεια που κάνει για να ενισχυθεί ενόψει της μεγάλης πρόκλησης των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Πιο κοντά είναι ο Σουηδός στο να πει το ναι και ο μεγάλος στόχος του Ραζβάν Λουτσέσκου (που έχει ζητήσει αυτούς τους δύο παίκτες) είναι να έχει στελεχωθεί σε ένα βαθμό εάν είναι δυνατόν και πάνω από 80-90% το ρόστερ της ομάδας μέχρι τις 22 του μήνα όταν θα ξεκινήσει η νέα σεζόν με την έναρξη της προετοιμασίας των κυπελλούχων Ελλάδας.

Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, στον ΠΑΟΚ έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές λύσεις (είτε για τον έναν είτε και για τους δύο παίκτες αν δεν τελεσφορήσει η διαπραγμάτευση με τους Σκανδιναβούς) με τις οποίες πάντως δεν ασχολούνται μέχρι να έχουν οριστική απάντηση – θετική ή αρνητική – από τους βασικούς στόχους.

Αυτό που πάντως κάνει πράξη μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του (το είχε δηλώσει άλλωστε όταν είχε μιλήσει για 3-4 ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ) είναι το να έχουν μια περιορισμένη λίστα στόχων με σειρά προτίμησης και για 2-3 θέσεις. Παράλληλα στον Δικέφαλο περιμένουν και την κλήρωση της 19ης Ιουνίου όπου θα μάθουν εάν θα βρεθούν σε ένα κλασικό Deja vu, τρίτο ραντεβού με τον Αγιαξ τα τελευταία χρόνια ή αν θα ταξιδέψουν στην Ελβετία για να κοντραριστούν με τη Βασιλεία.

Ο παλιός και ο νέος

Ενας παλιός (Σικαμπάλα) και ένας νέος (Ουάρντα) παίκτης του ΠΑΟΚ βρίσκονται παρέα με τον πιο διάσημο παίκτη της Αιγύπτου Μοχάμεντ Σαλάχ στην 23άδα της Αιγύπτου που ανακοίνωσε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο 23χρονος άσος του ΠΑΟΚ, που είχε και μια εξαιρετική σεζόν ως δανεικός στον Ατρόμητο, είναι στο στόχαστρο αρκετών ομάδων (η τουρκική Ρίζεσπορ είναι η πιο πρόσφατη που τον παρακολουθεί σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ), με τον ΠΑΟΚ πάντως να μην έχει αγωνία.

Στο «σπίτι» του Μέσι

Μια εξαιρετική εμπειρία είχε το ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ που βρέθηκε σε ένα από τα κορυφαία συνέδρια πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών, που διοργανώνεται στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας, «μια φορά τον χρόνο οι κερκίδες του Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα γεμίζουν χωρίς κανείς να έχει την απαίτηση να δει τον Λιονέλ Μέσι. Τα φώτα ανάβουν για τους Μέσι της ιατρικής. Τους κορυφαίους στον κόσμο στους τομείς της πρόληψης και αντιμετώπισης τραυματισμών. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξανά ανάμεσά τους.

Ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ Μανώλη Παπακώστα και τους συνεργάτες του αλλά και όλες τις άλλες ειδικότητες που έχει ο ΠΑΟΚ στο δυναμικό του (εργοφυσιολόγος, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές αποκατάστασης κ.λπ.).

Το συνέδριο αυτό, με 2.500 – 3.000 συμμετέχοντες, αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για το χώρο της ιατρικής του ποδοσφαίρου και παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τους σημαντικότερους επιστήμονες του χώρου. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμμετέχει σταθερά τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στην εκπαίδευση των στελεχών της και στηρίζοντας την βελτίωση των επιστημονικών σχέσεων του ιατρικού επιτελείου με άλλες ομάδες και διεθνείς φορείς».

Βόλτα με την εγγονή!

Στη διαχείριση των παικτών του τα κατάφερε άψογα και τώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκιμάζεται με τη μικρή εγγονή του! Αν και νεότατος για παππούς (49 ετών), ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απόλαυσε τη βόλτα με τη δύο μηνών εγγονή του στο Βουκουρέστι.