«Δεν μπορώ να παρέμβω στην ομοσπονδία. Είναι ανεξάρτητη. Εκείνη αποφασίζει». Ηταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όταν ο τελευταίος απαίτησε να παρέμβει ώστε να μη ματαιωθεί ο φιλικός αγώνας της Αλμπισελέστε με το Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.
Μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η απάντηση της δικής μας πολιτικής ηγεσίας σε ανάλογο αίτημα ξένου αρχηγού κράτους.
Η δυσανεξία στους κανόνες είναι χαρακτηριστικό της σημερινής κυβέρνησης. Στην περίπτωση του ποδοσφαίρου αρνείται να αποδεχτεί πως αποτελεί ανεξάρτητη οντότητα και οι συνεχείς παρεμβάσεις της άνοιξαν την κερκόπορτα στους ξένους χαρτογιακάδες.
Η κυβέρνηση είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τον ποδοσφαιρική τρόικα, η οποία ήρθε για να προστατεύσει το προϊόν της απ’ όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν σε πρώτο χρόνο τους κανόνες του.
Η αγκύλωση στη γλωσσική ευχέρεια να εξηγήσουν οι κυβερνώντες τους πραγματικούς λόγους που κάθε τρεις και λίγο ξένοι αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου συσκέπτονται με τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι το αποτέλεσμα των άστοχων επιλογών σε καίρια ζητήματα.
Είναι πρωτοφανές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο υφυπουργός να συζητεί με ξένους για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, όταν υπάρχουν οι πλέον αρμόδιοι φορείς, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η διοργανώτρια Αρχή.
Είναι πρωτοφανές να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης το δημόσιο χρήμα για να περάσουν τρηματώδεις ποδοσφαιρικές ιδέες για ένα πρωτάθλημα Φρανκενστάιν.
Είναι πρωτοφανής η αναξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας η οποία, υποτίθεται, μπήκε σε φάση εξυγίανσης. Οι ίδιοι άνθρωποι που ανέλαβαν να καθαρίσουν την κόπρο του Αυγεία παραδέχονται με τον πιο σκαιό τρόπο ότι όχι μόνο δεν έκαναν βήματα μπροστά, αλλά γύρισαν την ελληνική διαιτησία χρόνια πίσω. Και τώρα βάζουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρό της, αποφασίζοντας να φέρουν ξένους διαιτητές στα σημαντικά παιχνίδια. Και προφανώς όχι γιατί ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο θύμα της «εξυγίανσής» τους, αλλά με τη στάση τους τον δικαιώνουν απόλυτα.