«Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα χάντμπολ για το νταμπλ! Μια ακόμα ομάδα, σε ένα ακόμα σπορ αρχίζει την αυτοκρατορία της στον Ελληνικό Αθλητισμό! Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!». To μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος, για ένα ακόμη σκαρί που άγγιξε τη θάλασσα και ξεκίνησε από τον Πειραιά ταξίδι στο όνειρο.

Αν δεν χάθηκε το μέτρημα: η χθεσινή ήταν η 13η φετινή κατάκτηση τίτλου –σε ομαδικά αθλήματα –για τους Πειραιώτες με φόντο τον Ερασιτέχνη. Ο Κώστας Καραπαπάς το μεσημέρι της Δευτέρας τις μέτρησε 55 από το 2010 συζητώντας επ’ αυτού στην παρουσίαση των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας ποδοσφαίρου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Από χθες (οι εθνικές) είναι 56. Πόσες ήταν ώς το 2010; Ακριβώς 77! Και μόνο η σύγκριση των δύο αριθμών σχηματίζει αναπόφευκτα αυτό το μεγάλο, το ιδιαίτερο που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο Λιμάνι. Την άνθηση του Ερασιτέχνη που προφανώς έχει αφετηρία το ποδόσφαιρο! Οχι, δεν τα μπερδέψαμε. Είναι τόσο απλό που το καταλαβαίνει ο καθένας. Το καλοκαίρι του 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε στα χέρια του την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέλαβε την ευθύνη όμως συνολικά για τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Και αφετηρία για κάθε σύλλογο προφανώς είναι ο Ερασιτέχνης, που οκτώ καλοκαίρια πίσω είχε τις ίδιες ακριβώς ανασφάλειες με την ποδοσφαιρική ομάδα πριν από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ. Υπήρχαν τμήματα που δεν είχαν ούτε δελτίο αθλητή, υπήρχαν οφειλές, υπήρχε η ανάγκη για μια γενναία επανεκκίνηση. Αυτή την επανεκκίνηση που εγγυήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Εγώ είμαι εδώ» είπε στον Μιχάλη Κουντούρη που ανέλαβε την προεδρία και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η ιστορία μιας αθλητικής αυτοκρατορίας που προφανώς συνεχίζεται, καθώς με τη συνδρομή του κόσμου του Ολυμπιακού ο Ερασιτέχνης είναι πλέον πανίσχυρος και στα τμήματα των ανδρών και των γυναικών. Φέτος μάλιστα έφτασε στο σημείο οι δύο ομάδες του βόλεϊ να του προσφέρουν το προνόμιο δύο ευρωπαϊκών τελικών στο ίδιο απόγευμα. Απίστευτα προνόμια για κάθε έλληνα φίλαθλο, πόσω μάλλον σε αυτή την οικονομική συγκυρία.

Ενα μεγάλο μέρος της παρουσίασης των εισιτηρίων διαρκείας της Δευτέρας αφιερώθηκε στον Ερασιτέχνη. Γιατί; Διότι κάθε χρόνο οι απόπειρες όλων των τμημάτων ξεκινούν από τα διαρκείας, του ποδοσφαίρου και την κάρτα μέλους που πρέπει να αποκτήσει κάθε κάτοχος. Τα έσοδα αυτά πηγαίνουν απευθείας στον Ερασιτέχνη και είναι πολλά. Φέτος για παράδειγμα οι τιμές στις θύρες 3-7 είναι μόλις 50 ευρώ για κάθε διαρκείας διότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού που κατοχυρώνουν τις θέσεις τους σε αυτό το κομμάτι του γηπέδου προσφέρουν 100 ευρώ για τις κάρτες μέλους του Ερασιτέχνη. Μια ακόμη κίνηση της ΠΑΕ, της ποδοσφαιρικής ομάδας που κάθε χρόνο νιώθοντας τις ανάγκες της κοινωνίας ρίχνει τις τιμές των διαρκείας (φέτος η μείωση είναι 10%) αλλά κρατά σταθερή την κάρτα που αφορά τον Ερασιτέχνη. Εκείνη απορροφά τη μείωση.

Προς κάθε κατεύθυνση

Είναι μια γροθιά ο Ολυμπιακός, μια οικογένεια. Ενας οργανισμός που αναπτύσσεται ραγδαία αυτή την 8ετία. Και το κάνει προς κάθε κατεύθυνση. Με ναυαρχίδα την ομάδα του ποδοσφαίρου (7 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα από το 2010 και μετά). Με τον Ερασιτέχνη. Με την ομάδα μπάσκετ που με τη σειρά της έχει σήμερα τελικό. Με το τεράστιο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο. Ο Ολυμπιακός είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι η απόδειξη πως αν υπάρχει ενδιαφέρον, αν υπάρχει θέληση, πραγματικά τα υπόλοιπα έρχονται. «We keep on dreaming» είναι το moto της ομάδας του ποδοσφαίρου. «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» είναι το moto του Οργανισμού Ολυμπιακός. Το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που πανηγυρίζεται κάθε τρόπαιο σε κάθε σπορ. Από όλους…

Η προετοιμασία

Στην ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας οι Πειραιώτες. Την επόμενη Παρασκευή (15/6) είναι προγραμματισμένο το πρώτο ραντεβού στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη υπό τον Πέδρο Μαρτίνς. Οπως είναι λογικό λοιπόν σε αυτές τις μέρες που ακολουθούν οι Πειραιώτες θα πατήσουν το γκάζι σε μια σειρά από μεταγραφικά θέματα που έχουν σε εξέλιξη. Ο στόχος είναι ώς τις 25/6, όταν η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ζέεφελντ και το βασικό στάδιο προετοιμασίας, να έχουν γίνει ακόμη δύο τουλάχιστον προσθήκες στο ρόστερ.