Πρόκριση με άγχος για τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο. Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν 6-5 τη γερμανική Σπαντάου στον προημιτελικό του final-8 που διοργανώνεται στη Γένοβα. Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής, την ισπανική Μπαρτσελονέτα.

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Φουντούλης (περιφέρεια), 2-0 Γούνας (π.π.), 3-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 3-1 Ντέντοβιτς (φουνταριστός), 4-1 Αργυρόπουλος (κόντρα), 4-2 Κιούπερς (π.π.), 4-3 Γιούνγκλινγκ (π.π.), 4-4 Σταμ (π.π.), 5-4 Γενηδουνιάς (π.π.), 6-4 Γενηδουνιάς (περιφέρεια), 6-5 Ντέντοβιτς (περιφέρεια)

Ο Ολυμπιακός είχε 2/8 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα. Η Σπαντάου είχε 3/9 με παίκτη παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε ο Χίλεν, 2΄13΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 1, Νικολαϊδης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος

ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ, Χίλεν, Τσουκ, Νεγκρεάν, Γιούνγκλινγκ 1, Στρέλετσκι, Ντέντοβιτς 2, Σταμ 1, Κιούπερς 1, Ρέστοβιτς, Πέτερφι

Με Μπαρτσελονέτα στον ημιτελικό

Η Μπαρτσελονέτα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Champions League την Παρασκευή. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας επικράτησε 9-4 της ουγγρικής Έγκερ, στον δεύτερο προημιτελικό του final-8 και πλέον στέκεται εμπόδιο στο δρόμο των «ερυθρολεύκων» για τον τελικό του Σαββάτου.

Οι Καταλανοί επικράτησαν ευκολότερα του αναμενομένου παίζοντας εξαιρετική άμυνα και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Αλμπέρτο Μουνάριθ, που σημείωσε τέσσερα τέρματα. Μάλιστα, αν δεν ήταν ο διεθνής Σέρβος τερματοφύλακας, Μπράνισλαβ Μίτροβιτς, που έκανε 15 επεμβάσεις, το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Εγκερ, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ, έμεινε στο παιχνίδι ως το τέλος της δεύτερης περιόδου (5-4 με γκολ του Χοσνιάνσκι στα τελευταία δευτερόλεπτα), αλλά η Μπαρτσελονέτα κράτησε ανέπαφη την εστία της στο δεύτερο μισό του αγώνα και έφτασε εύκολα και δίκαια στη νίκη.

Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και Μπαρτσελονέτα αναμετρήθηκαν φέτος και στη φάση των ομίλων. Το ματς της πρεμιέρας στην Ισπανία έληξε ισόπαλο 7-7, ενώ στον Πειραιά πριν από ένα μήνα οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 14-10, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε βαθμολογική σημασία.

ΕΓΚΕΡ: Βλαχόπουλος 2, Ράσοβιτς, Χοσνιάνσκι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ: Μουνάριθ 4, Γρανάδος 2, Φαμέρα, Βρλιτς, Περόνε