Ηταν 2015. Oι γιατροί της έδιναν µερικούς µήνες ζωή. Επτά τύποι χηµειοθεραπειών δεν µπορούσαν να αντιµετωπίσουν τον καρκίνο του µαστού και τη µετάσταση στο συκώτι της. Τότε, η 52χρονη Τζούντι Πέρκινς, γνώρισε τον δρα Στίβεν Ρόζενµπεργκ. Πήρε τα λίγα κύτταρα του ανοσοποιητικού της, τα πολλαπλασίασε και τα έβαλε πάλι στο αίµα της για να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Δυόµισι χρόνια µετά, η Τζούντι παραµένει υγιής. Κι ένας νέος δρόµος άνοιξε για πολλούς.
Πριν από έναν χρόνο τέτοιον καιρό παραιτούνταν από επικεφαλής των ισπανών Σοσιαλιστών, επειδή διαφωνούσε µε τις τακτικές των βαρόνων του κόµµατος. Εδωσε αγώνα µέσα στον κόσµο και λίγο αργότερα επανεξελέγη. Με µια πολιτική µανούβρα καθαίρεσε τον Μαριάνο Ραχόι από την πρωθυπουργία και ανέλαβε εκείνος. Στο υπουργικό του συµβούλιο πλειοψηφούν ικανές γυναίκες, 11 τον αριθµό, έναντι 6 ανδρών. Ο 46χρονος Πέδρο Σάντσεθ καλείται να κυβερνήσει σε µια δύσκολη στιγµή. Το πρώτο δείγµα γραφής ήταν εξαιρετικό.
Το παρατσούκλι του ήταν Σκουλήκι, για τις αµυντικές του ικανότητες. Ο γεµάτος τατουάζ Ντένις Ρόντµαν ήταν για χρόνια το αγαπηµένο κακό παιδί του ΝΒΑ. Τελευταία, ο 57χρονος Ντένις ήρθε και πάλι στο προσκήνιο λόγω της απροσδόκητης φιλίας του µε τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιµ Γιονγκ Ουν, τον οποίο έχει επισκεφθεί πέντε φορές στην Πιονγκγιάνγκ. Τώρα ετοιµάζει τις βαλίτσες του για τη Σύνοδο Κορυφής Τραµπ – Κιµ στη Σιγκαπούρη την Τρίτη. Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι θα παίξει οποιονδήποτε ρόλο. Τι θέλει εκείνος; «Να κάνω το τραπέζι στον Κιµ για να τον χαλαρώσω πριν από τη συνάντηση».
«Πιάσε µια σφουγγαρίστρα και ξεκίνα το καθάρισµα» ήταν ένα από τα συνθήµατα του Μπαράκ Οµπάµα στην πρώτη θητεία του , θέλοντας να δείξει πως οι πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούν. Ποιος να το φανταζόταν ότι ένας άλλος ηγέτης θα περνούσε από τα συνθήµατα στην πράξη. Από απροσεξία έπεσε ο καφές από τα χέρια του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ενώ έµπαινε στο Κοινοβούλιο της χώρας του. Εκείνος ζήτησε µια σφουγγαρίστρα και καθάρισε µόνος του το πάτωµα. Οι καθαρίστριες τον κοιτούσαν εκστασιασµένες. Και στο τέλος του είπαν και µπράβο.
Είναι το σύγχρονο πρόσωπο της Μέσης Ανατολής: Λιβανέζα, τραγουδοποιός και πρωτοπόρος της indie electro pop µουσικής. Η Γιασµίν Χαµντάν έρχεται σε λίγες µέρες στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival. Ξεκίνησε µε το ντουέτο Soap kills – το πρώτο µουσικό σχήµα ποπ στη Μέση Aνατολή. Εχει ζήσει σε πολλές χώρες αλλά η Αθήνα είναι για εκείνη µια πόλη µε την οποία δεν έκοψε ποτέ δεσµούς, από τότε που ζούσε εδώ µε την οικογένειά της, όταν ο εµφύλιος πόλεµος σκόρπιζε τον θάνατο στη χώρα της.
Δεκαέξι χρόνια συµπληρώθηκαν προχθές από τον θάνατό της. Πυκνοί στοχασµοί, βιώµατα και καθηµερινές εικόνες. Τολµηρή όσο καµία άλλη. Ακόµα και τον θάνατο τους µήνες της αρρώστιας στη Νέα Υόρκη, τον είδε µε έναν λοξό τρόπο. Διεισδυτική µατιά, κοφτές προτάσεις, προκλητικές διατυπώσεις. Η Μαλβίνα Κάραλη είδε πριν από τους περισσότερους τα όσα γίνονταν γύρω µας την εποχή της πλαστής ευηµερίας. Αν ζούσε σήµερα θα είχε πολύ υλικό. Υπάρχει, έλεγε, κάτι πολύ πιο επιδέξιο και ειλικρινές από το να είσαι ο εαυτός σου: το να είσαι ο ρόλος σου.