Οταν το Μάρτιο του 1979 το σκάφος Voyager 1 πέρασε από Δία πιστοποίησε ότι μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος πήρε απόλυτα δίκαια το όνομα του αφού εντόπισε σε αυτόν το σήμα κατατεθέν του Ολύμπιου θεού, δηλαδή δυνατούς κεραυνούς. Οι επιστήμονες υποψιάζονταν ότι στον Δία δημιουργούνται κεραυνοί αλλά δεν είχαν καταφέρει μέχρι να πάει εκεί το Voyager να κάνουν σχετικές παρατηρήσεις.
Από τότε η επιστημονική κοινότητα αναζητεί στοιχεία για το πώς δημιουργούνται αλλά και το πώς εκδηλώνονται οι κεραυνοί του Δία χωρίς να έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν πολλές πληροφορίες. Το σκάφος της αποστολής Juno μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Δία τον Ιούλιο του 2016 και συγκέντρωσε πλήθος δεδομένων για τους κεραυνούς στον πλανήτη.
Είναι ενδεικτικό ότι στις πρώτες οκτώ προσεγγίσεις που έκανε το Juno στον Δία κατέγραψε 377 κεραυνούς. Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια εντυπωσιακή εικόνα από δεκάδες κεραυνούς που εκδηλώθηκαν στο βόρειο ημισφαίριο του Δία και προχώρησε σε δημοσιοποίηση ορισμένων συμπερασμάτων για τους κεραυνούς αυτούς. Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι οι κεραυνοί του Δία έχουν χαρακτηριστικά πανομοιότυπα με αυτούς της Γης. Αυτό το εύρημα πιστεύεται ότι θα βοηθήσει τους επιστήμονες να
κατανοήσουν καλύτερα την σύνθεση αλλά και την διασπορά της ενέργειας πάνω στον Δία.