Ο Γουαμπί Καζρί προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ρεν. Ο 27χρονος τυνήσιος μέσος ζει αυτή την περίοδο το δικό του παραμύθι, αφού ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Ρωσία για την τελική φάση του Μουντιάλ. Ηταν κι αυτός ένας από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του Ναμπίλ Μααλούλ, που έπειτα από 12 χρόνια επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση.

Για τους ειδικούς, ο Καζρί θεωρείται παίκτης-κλειδί για την Τυνησία. Μετακόμισε στη Γαλλία ως δανεικός από τη Σάντερλαντ και εκεί βρέθηκε σε οικείο περιβάλλον. Σε αυτά τα γήπεδα άλλωστε έφτιαξε το όνομά του, φορώντας πρώτα τη φανέλα της Μπαστιά και στη συνέχεια της Μπορντό. Ετσι, όταν τέθηκε το θέμα δανεισμού από τη Σάντερλαντ δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα. Η χρονιά ήταν εξαιρετική, πέτυχε εννέα γκολ και είχε δύο ασίστ στο Σαμπιονά, ενώ πρόσθεσε άλλα δύο στο Κύπελλο. Τώρα που τελειώνει ο δανεισμός, η Ρεν πιέζει για νέα συμφωνία. Αλλωστε και ο ίδιος δεν θα έχει καμία διάθεση να επιστρέψει στην Αγγλία, αλλά στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1, καθώς η Σάντερλαντ υποβιβάστηκε.

Ενας τραυματισμός στον μηρό τον ανάγκασε να χάσει μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής Τυνησίας, αλλά και τα δύο φιλικά με Πορτογαλία και Τουρκία. Η αξία του είναι όμως δεδομένη, ο Μααλούλ δεν το σκέφτηκε ιδιαίτερα και τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Σε ένα φιλικό με το Ιράν, τον περασμένο Απρίλιο, ο Μααλούλ του ζήτησε να αγωνιστεί στο κέντρο της επίθεσης, ωστόσο φάνηκε ιδιαίτερα στο β’ μέρος όταν πέρασε στη γνωστή του θέση, στη δεξιά πλευρά.

Σημαντική απουσία

Ο προπονητής της Τυνησίας θα έχει μία σημαντική απουσία στη Ρωσία. Ο Γιούσεφ Μσάκνι, από τους παίκτες που ξεχώρισαν στην προκριματική φάση, είχε σοβαρό τραυματισμό, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μάλιστα είχε αποκλειστεί από την προεπιλογή. Ενα ακόμα ζήτημα είναι πως ο βασικός τερματοφύλακας στην προκριματική φάση, ο 34χρονος Αϊμέν Μαθλούθι, έχει χάσει τη θέση του στην Αλ Μπάτεν.

Παράλληλα, οι άλλοι δύο, ο 29χρονος Φαρούκ Μπεν Μουσταφά της Αλ Σαμπάμπ και ο 23χρονος Μουές Χασέν που αγωνίστηκε στη Σατορού, δεν έχουν εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο. Ενας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει στη δύσκολη προσπάθεια στα γήπεδα της Ρωσίας είναι ο Ανις Μπαντρί της Εσπεράνς, με εμπειρία από το βελγικό πρωτάθλημα (Μουσκρόν) αλλά και καθοριστικά γκολ στην προκριματική φάση. Ο 28χρονος επιθετικός δήλωσε αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι η Τυνησία μπορεί να είναι μία από τις εκπλήξεις του Μουντιάλ. Δεν το λέω αυτό επειδή απλά ακούγεται ωραίο, αλλά είμαστε στη 14η θέση της κατάταξης, αυτό κάτι σημαίνει και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να το αποδείξουμε στο γήπεδο».

Ο προπονητής Ναμπίλ Μααλούλ

Χαμηλός μισθός, υψηλοί στόχοι

Ο 56χρονος Ναμπίλ Μααλούλ ανέλαβε την Εθνική τον Απρίλιο του 2017 και κατάφερε να γίνει ο δεύτερος Τυνήσιος (μετά τον Αμπντελματζιντ Τσεταλί το 1978) που την οδήγησε σε τελική φάση Μουντιάλ. Παλαιότερα είχε εργαστεί ως βοηθός ομοσπονδιακός και ως προπονητής της ολυμπιακής ομάδας. Η μεγαλύτερη επιτυχία του σε συλλογικό επίπεδο ήταν το 2011 όταν οδήγησε την Εσπεράνς στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Με την Εσπεράνς κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα (2011 και 2012) και ένα Κύπελλο (2011). Πριν αναλάβει την Τυνησία είχε εργαστεί στην Εθνική Κουβέιτ. Θεωρείται από τους χαμηλόμισθους προπονητές του Μουντιάλ, καθώς το συμβόλαιο του είναι 350.000 ευρώ ετησίως.