Η καθοριστικής σημασίας συμβολή των αερομεταφορών στην τουριστική ανάπτυξη αναδείχτηκε στη διάρκεια του 12ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον», που οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο υπουργείο Μεταφορών από την εταιρεία iForce Επικοινωνίες.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε η γενική γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, μόνο το 2017 εξασφαλίστηκαν 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Επίσης, φέτος το πρώτο τρίμηνο οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 30% σε σχέση με το 2017, ενώ για το διάστημα από τον Απρίλιο ώς και τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί 3 εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού προς 20 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια.

Από την πλευρά της Fraport Greece που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια, ο Γιάννης Παπάζογλου, corporate communications manager, παρουσίασε αναλυτικά τα έργα αξιοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη στα συγκεκριμένα αεροδρόμια. Οπως ανέφερε, η αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει εκδώσει άδειες δόμησης για την εκτέλεση μεγάλου αριθμού παρεμβάσεων (επέκτασης, εκσυγχρονισμού, διαρρύθμισης κ.λπ.) στα κτίρια των αεροσταθμών των αεροδρομίων Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Σάμου, Σκιάθου και Χανίων. Επίσης έχει εγκρίνει την κατασκευή νέων κτιρίων αεροσταθμών στα αεροδρόμια Κεφαλληνίας, Κω και Μυτιλήνης.

Ο πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες Φωκίων Ζαΐμης τόνισε ότι «το συνέδριο αποτελεί διαχρονικά μια ανοικτή και προσβάσιμη από όλους πλατφόρμα παράθεσης ιδεών, σκέψεων και προβληματισμών».