Το ΚΚΕ και η Ενωση Κεντρώων, όπως αναμενόταν, δεν προτίθενται να δώσουν ίχνος συναίνεσης στην κυβέρνηση σήμερα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης αλλά και στην συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ –παρότι το τελευταίο δεν θα τεθεί σε ψήφιση άμεσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Καταρχάς το ΚΚΕ, χθες και διά στόματος Δημήτρη Κουτσούμπα κινήθηκε σε εντελώς πολεμικό κλίμα, αποκαλύπτοντας και αναλύοντας όλες τις επώδυνες προεκτάσεις τω νέων προαπαιτούμενων που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Παράλληλα, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στη συμφωνία Τσίπρα και Ζάεφ, σημειώνοντας όμως πως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συσκοτίσει τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Επανέλαβε πως η συμφωνία είναι «συστατική επιστολή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ». Συμπλήρωσε μάλιστα, πως «δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συμφωνία, πριν καν ενημερωθούμε όλοι οι υπόλοιποι εμείς εδώ –κι ακόμα επί της ουσίας δεν έχουμε ενημερωθεί, δεν έχουμε τη συμφωνία στα χέρια μας –για την ίδια την συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το State Department, ήταν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ». Ο Περισσός θα εξετάσει λεπτομερώς τη στάση του σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές του Περισσού, η πάγια θέση του κόμματος είναι να αναλυθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα μέτρα, τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού αλλά και την πρόσδεση της χώρας στα «σχέδια του ΝΑΤΟ».
Ο Λεβέντης. Από την άλλη, η Ενωση Κεντρώων πολιτικά θα κινηθεί με όρους «αταλάντευτης πολεμικής» για όλα τα ζητήματα, πολύ περισσότερο για το ονοματολογικό των Σκοπίων, για το οποίο εξ αρχής δεν δέχθηκε καμία σύνθετη ονομασία ενώ στήριξε και ενθάρρυνε και τα συλλαλητήρια εναντίον της όποιας λύσης για το θέμα αυτό. Μάλιστα, πηγές του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη αποσαφηνίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν θα υπάρξει καμία διαρροή από το κόμμα και όλοι οι βουλευτές θα κινηθούν με ενιαία γραμμή αντίθεσης και καταψήφισης όποτε και αν έλθει η συμφωνία στη Βουλή. Βεβαίως, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η στάση του Βασίλη Λεβέντη στο ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚ δεν θέλει να ταυτιστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και άρα έχει επιλέξει να ζητήσει αρχικά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από τον υπουργικό θώκο του. Αν πάντως φτάσουμε στη μομφή, η ΕΚ θα επανεξετάσει τη θέση της εκείνη τη στιγμή.