Το σίριαλ Γκριζμάν έλαβε τέλος το βράδυ της Πέμπτης. Ο Γάλλος διεθνής ανακοίνωσε, μέσω… ντοκιμαντέρ, ότι θα παραμείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς απέρριψε την προσφορά της Μπαρτσελόνα.

Ο Αντουάν Γκριζμάν, θέλησε να βάλει στο δίλημμα του όλους τους φίλους της Ατλέτικο. Αυτό παρουσίασε στο ντοκιμαντέρ, τις συζητήσεις με την οικογένεια του, αλλά και τον προπονητή των ροχιμπλάνκος, Ντιέγκο Σιμεόνε. Καροστικά στοιχεία για την απόφαση να παραμείνει έπαιξε τόσο η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, όσο και η απόκτηση του Τόμας Λεμάρ από τη Μονακό.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από εταιρεία παραγωγής στην οποία μετέχει ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα, Τζεράρντ Πικέ. Ο τελευταίος, μάλιστα, προωθούσε από το πρωί της Πέμπτης το teaser του βίντεο, παρότι (προφανώς) γνώριζε ότι ο Γάλλος έχει «γυρίσει την πλάτη» στην Μπαρτσελόνα. Κι ο τίτλος:«La Decision»

Το βιντεοσκοπημένο υλικό αρχίζει από τα μέσα Απριλίου και φτάνει στις 3 Ιουνίου, όταν ο Γκριζμάν έλαβε την οριστική του απόφαση (που ανακοίνωσε με 11 μέρες καθυστέρηση…). Δείχνει τον Γάλλο να αμφιταλαντεύεται αρχικά ανάμεσα στην καλύτερη οικονομικά πρόταση της Ατλέτικο (σ.σ. αναμένεται να παίρνει περίπου 20 εκατ. ευρώ ετησίως, ίσως και παραπάνω με τα μπόνους) και την προοπτική της κατάκτησης τίτλων με τη Μπαρτσελόνα. Αναγνωρίζει ότι οι επιτυχίες με τους «ροχιμπλάνκος» έχουν μεγαλύτερο προσωπικό αντίκτυπο για τον ίδιο, αφού είναι ο σταρ της ομάδας, αλλά αμφιβάλλει αν η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει στην κορυφή «Κάτι μας λείπει, δεν είναι μόνο η κακή τύχη…», λέει σε κάποιο σημείο.

Ακολουθεί η κατάκτηση του Europa League κόντρα στη Μαρσέιγ, η αποθέωση στη φιέστα της Μαδρίτης, μπροστά στο άγαλμα του Ποσειδώνα, αλλά και οι αποδοκιμασίες μερίδας φανατικών της Ατλέτικο στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με την Εϊμπαρ. Όπως είχε διαρρεύσει από τότε, ο Γάλλος ενοχλήθηκε πολύ από τη συμπεριφορά των ultras. Στο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι, λίγες ημέρες αργότερα, τον επισκέφθηκε στο σπίτι του ο Ντιέγκο Σιμεόνε, θέλοντας να τον ηρεμήσει. Ο Γκριζμάν ζήτησε λίγο χρόνο ακόμη για να πάρει την τελική του απόφαση.

Στο τέλος, λέει:«Θέλω να μείνω. Αποφάσισα να μείνω στην Ατλέτικο». Κι όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό

στο twitter,«οι οπαδοί μου, η ομάδα μου, το σπίτι μου».