Εγραφε η «Ντέιλι Μέιλ» την 1η Δεκεμβρίου 2010, μία ημέρα πριν από την ψηφοφορία της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA που θα ανέθετε στη Ρωσία και το Κατάρ τις διοργανώσεις των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022, αντίστοιχα: «Και σε αντίθεση με τα Τρία Λιοντάρια της Αγγλίας, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον Κάμερον (σ.σ. τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας) και τον Ντέιβιντ Μπέκαμ –που εργάζονται σκληρά εδώ πιέζοντας τους ψηφοφόρους –υπάρχουν ισχυρές αμφιβολίες αν το δυνατό χαρτί της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ταξιδέψει στην Ελβετία».
Πράγματι ο Πούτιν, που έκανε τότε ένα διάλειμμα από την προεδρία της χώρας του δείχνοντας ταυτόχρονα υπακοή στο Σύνταγμά της, δεν ταξίδεψε στη Ζυρίχη.
Ηταν όμως σαν να βρισκόταν εκεί. Η μεγάλη είδηση δεν ήταν η νίκη της Ρωσίας αλλά η συντριβή της Αγγλίας. Οι μόλις δύο ψήφοι που συγκέντρωσε, εκ των οποίων η μία ήταν ουσιαστικά δική της, θεωρήθηκε ταπείνωση για την οποία οι Αγγλοι ψάχνουν ακόμα την αφορμή για να την ξεπλύνουν.
Την επόμενη της ψηφοφορίας η «Ντέιλι Μέιλ» σχολίασε: «Ισως έπρεπε να στείλουμε και το Τρίο Στούτζες».
Ο Πούτιν ήθελε τη διοργάνωση και την πήρε. Παρά τη φημολογία για δωροδοκίες, δεν αποδείχθηκε ποτέ τίποτε. Οι Ρώσοι είχαν καταστρέψει σχεδόν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.
Ενας πρώην πράκτορας της ΜΙ6, ο Κρίστοφερ Στιλ, ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό των «Σάντεϊ Τάιμς». Οταν ολοκλήρωσε την έρευνα, ο πρώην πράκτορας είπε: «Μην περιμένετε από μένα ή από οποιονδήποτε άλλον να σας φέρουμε αποδείξεις με την υπογραφή του Πούτιν που να λέει σε παρακαλώ Χ δωροδόκησε τον Υ με αυτά τα λεφτά. Ο Πούτιν είναι πρώην μυστικός πράκτορας. Οτιδήποτε κάνει πρέπει να το αρνείται».
Στις προτιμήσεις του Πούτιν το ποδόσφαιρο βρίσκεται πολύ χαμηλά. Του αρέσει περισσότερο το χόκεϊ σε πάγο, το σκι, οι ελεύθερες καταδύσεις ή να κάνει ιππασία με γυμνό το πάνω μέρος του σώματός του. Το Μουντιάλ για τον Πούτιν δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο: το μήνυμα πως η Ρωσία επέστρεψε.