Στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πριν από τέσσερα χρόνια, αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Κατάφερε να προκριθεί από τον όμιλο, αγωνίστηκε κόντρα στην Ελλάδα στους 16 και χάρη στην επέμβαση του Νάβας στο πέναλτι του Γκέκα έφτασε στα προημιτελικά. Και άγγιξε την πρόκριση για τα ημιτελικά, όμως αυτή τη φορά, στα πέναλτι απέναντι στην Ολλανδία, η Κόστα Ρίκα δεν τα κατάφερε. Το ταξίδι της πάντως ήταν υπέροχο.

Στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας θα αντιμετωπίσει τη Σερβία. Μια ομάδα με ατόφιο ταλέντο, που επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά την απουσία της από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Οι Σέρβοι πάνε με όνειρα, όπως κάνουν συνήθως σε κάθε διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος. Η αλήθεια είναι ότι έχουν το ταλέντο. Και με το ρόστερ που διαθέτουν, στον όμιλο στον οποίο βρίσκονται, αν εξαιρέσεις τη Βραζιλία, μπορούν απέναντι σε Κόστα Ρίκα και Ελβετία να κατακτήσουν τη δεύτερη θέση και να προκριθούν στους 16. Αρκεί να μην παρουσιάσουν τάσεις αυτοκαταστροφής.

Το αυριανό μεταξύ τους ματς είναι κομβικό. Ο ηττημένος θα χάσει πολύ έδαφος, με τη λογική ότι ένα από τα δύο επόμενα είναι έτσι κι αλλιώς χαμένο. Αυτό κόντρα στη Βραζιλία. Ο νικητής θα αποκτήσει «μαξιλαράκι». Και την ευκαιρία στην κόντρα με την Ελβετία να κάνει νίκη πρόκρισης. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι νωρίς, αλλά μόνο αυτό δεν ισχύει. Στην κούρσα μιας ανάσας, όπως είναι τα τρία ματς του ομίλου, κάθε απώλεια θα είναι καθοριστική.