Τέλος εποχής στον Ολυμπιακό υπό αυτές τις συνθήκες μετά και τη δεύτερη σεζόν που τελειώνουν οι Ερυθρόλευκοι με άδεια χέρια.

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα αλλά και με τη φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού, άρα και επιλογής ξένων ενόψει της νέας χρονιάς.

«Είναι μια χρονιά αποφάσεων. Θα κάτσουμε μια – δυο μέρες να ηρεμήσουμε και μετά θα μιλήσουμε με τη διοίκηση και θα κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θα μου επιτρέψετε γι’ αυτό να μην κάνω τον απολογισμό μας τώρα, θα τον κάνουμε με τη διοίκηση, και γι’ αυτό δεν θα δεχθώ και ερωτήσεις» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος που, όπως όλα δείχνουν, έκλεισε τον κύκλο του στην ομάδα έπειτα από μια τετραετία που ξεκίνησε ιδανικά με 2/2 πρωταθλήματα και με διπλά στο ΟΑΚΑ, δύο συμμετοχές σε τελικούς Ευρωλίγκας, αλλά ολοκληρώθηκε με τη στείρα –από τίτλους –τελευταία διετία, και μάλιστα με χαμένο πρωτάθλημα πέρυσι σε πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ και φέτος πάλι σε πέμπτο τελικό στο ΟΑΚΑ παρά το μπρέικ στον πρώτο τελικό.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Η σειρά κρίθηκε στο 3-2. Σπάσαμε την έδρα στον πρώτο τελικό, αλλά δεν μπορέσαμε να νικήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας. Η προσπάθειά μας σήμερα ήταν αξιέπαινη. Αλλά η χρονιά τελειώνει χωρίς τίτλο» τόνισε ο κόουτς Σφαιρόπουλος που χρεώνεται και τις επιλογές των ξένων. Κακά τα ψέματα, σε υψηλό επίπεδο –αν βάλουμε και το κομμάτι της Ευρωλίγκας στην εξίσωση –οι Ερυθρόλευκοι ήταν οι μοναδικοί που πήραν τόσο λίγα από τους ξένους τους, ιδιαίτερα τους Αμερικανούς.

Την ίδια στιγμή, κατάφεραν να χάσουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα από έναν πρώην παίκτη τους, που δικαίως δεν είχαν ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ο Ματ Λοτζέσκι και φέτος πέρασε απαρατήρητος σε μια κακή χρονιά, αλλά κόντρα στην πρώην ομάδα του στους τελικούς κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν από τους κομβικούς παίκτες του Τριφυλλιού στους νικηφόρους τελικούς.

Η λογική λέει ότι ο Βασίλης Σπανούλης (το συμβόλαιο του οποίου λήγει) θα πρέπει να τελειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό αν γίνει θα είναι μέσα από νέα δεδομένα. Δεν μπορεί πλέον η ομάδα να είναι χτισμένη γύρω του, αλλά θα πρέπει να είναι ο παίκτης που θα επικεντρώνεται περισσότερο στη δημιουργία και δεν θα χρειάζεται να παίζει 30-33 λεπτά, όπως έγινε σε πολλά παιχνίδια. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, όμως οι διαβουλεύσεις είναι βέβαιο πως θα περιέχουν και νέα δεδομένα, όπως είναι ο ρόλος του και όχι τόσο το οικονομικό, στο οποίο δεν θα τα χαλάσουν οι δύο πλευρές.

Το συμβόλαιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου ολοκληρώθηκε και μαζί δείχνει να έχει κλείσει και ο κύκλος του στον Ολυμπιακό. Χρεώνεται σαφώς τις επιλογές ξένων, που μπορεί να μην είναι τόσο κακοί παίκτες, αλλά δεν έκαναν τη διαφορά και σαφώς δεν ταίριαξαν στη χημεία της ομάδας.

Επίσης ένα θέμα είναι τα συμβόλαια των Παπανικολάου και Παπαπέτρου που ολοκληρώνονται και αποτελεί κομβικό σημείο η ανανέωσή τους για να διατηρηθεί ο ελληνικός κορμός.

Παράπονα

Ο Ολυμπιακός διά του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστου Σταυρόπουλου εξέφρασε και πάλι έντονα παράπονα για τους διαιτητές αλλά και για το κλίμα στο ΟΑΚΑ, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γ. Βασιλακόπουλο για τον σκανδαλώδη ορισμό των Αναστόπουλου, Κορομηλά, Μάνου. Ολοι μαζί πέτυχαν την αποστολή τους. Η προκλητική παρανομία της ΕΟΚ, η οποία αγνοεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εκπέμπει μπόχα και δυσωδία και προκαλεί αηδία».