Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στις εκκρεμότητες και στις προτεραιότητες μιας ομάδας; Στην προκειμένη περίπτωση αυτή έχει ονοματεπώνυμο… Λέγεται Νικ Καλάθης!

Μετά το repeat ο Παναθηναϊκός κοιτάζει τον ορίζοντά του και βλέπει φάτσα κάρτα τον ηγέτη του: το συμβόλαιο του διεθνούς γκαρντ έληξε, οι εντεύθεν και εκείθεν του Ατλαντικού Σειρήνες παραμονεύουν στα πέριξ και οι Πράσινοι δεν διανοούνται ότι θα του ανοίξουν την πόρτα για να αποχωρήσει…

Οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις άρχισαν εδώ και καιρό, διακόπηκαν λόγω των πλέι οφ και ξαναμπαίνουν στην ατζέντα αμφοτέρων. Το προηγούμενο συμβόλαιο του 29χρονου διεθνούς γκαρντ του προσπόριζε 2,1 εκατ. δολάρια καθαρά ετησίως. Οι απαιτήσεις του είναι αυξημένες, αλλά και οι Πράσινοι προσφέρουν το κατιτί τους παραπάνω, αισιοδοξώντας ότι ανεβαίνοντας ο ένας και κατεβαίνοντας ο άλλος, κάπου θα βρουν τη χρυσή τομή.

Την ίδια στιγμή αναμένεται να αρχίσει να σφίγγει και ο κλοιός των εξ Ευρώπης μνηστήρων, συμπεριλαμβανομένων της Φενέρμπαχτσε, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Εφές και πάει λέγοντας, ενώ το πιθανολογούμενο ενδιαφέρον από ΝΒΑ μεριά, όπου ο Καλάθης εκπροσωπείται πλέον από τον (νεοπροσληφθέντα) αμερικανό ατζέντη Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ, θα λειτουργήσει με τη συνηθισμένη… χρονοκαθυστέρηση. Ο λόγος; Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να βγουν στην αγορά μετά την 1η Ιουλίου και τουλάχιστον το πρώτο δεκαήμερο θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην περιβόητη «decision» του ΛεΜπρον Τζέιμς και στο ντόμινο που θα προκαλέσει.