Κάποιες φορές η ζωή έρχεται µέσα στη φυλακή. Με µαθήµατα γιόγκα και θεατρικό εργαστήρι. Με πρωτοβουλία του ηθοποιού Γιώργου Δάµπαση και άλλων εθελοντών την Δευτέρα το µεσηµέρι στις Φυλακές Δοµοκού οι κρατούµενοι ανεβάζουν την παράσταση «Οι παίκτες» του Νικολάι Γκόγκολ. Και λίγο µετά στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λαµίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανεβάζουν τη δική τους παράσταση εµπνευσµένη από γεγονότα που έζησαν στη δουλειά τους. Κρατούµενοι και φύλακες εµβαπτισµένοι στην τέχνη –για κάποιους λέγεται και επιστροφή στη ζωή.
Ηταν µισός άνθρωπος, µισός Βουλκάνιος. Ο αξιωµατικός του αστρόπλοιου «Enterprise» σε κάποιο επεισόδιο πέθανε αλλά οι σεναριογράφοι τον ανέστησαν γρήγορα. Ο Σποκ ήταν από τα καµάρια του αστροστόλου και όταν συνταξιοδοτήθηκε έγινε µεσολαβητής ανάµεσα στην Οµοσπονδία και στην Αυτοκρατορία των Κλίνγκον. Τώρα ετοιµάζεται και πάλι να µπει στην ενεργό δράση µετά την ανακοίνωση Τραµπ για δηµιουργία «ένοπλης διαστηµικής δύναµης». Υψώνουµε το χέρι σε βουλκάνιο χαιρετισµό. «Live long and prosper».
Τριάντα χρόνια στην πολιτική, επτά ως πρωθυπουργός της Ισπανίας. Μετά την αποχώρησή του από το µέγαρο της Μονκλόα ο Μαριάνο Ραχόι δεν χρειάσθηκε περισσότερες από δύο εβδοµάδες για να αποφασίσει ότι θέλει να επιστρέψει στην παλιά του εργασία: υποθηκοφύλακας στην παραλιακή πόλη Σάντα Πόλα στη Βαλένθια. Αρνήθηκε τον ισόβιο µισθό ως πρώην πρωθυπουργός και ακόµα και όσοι διαφωνούσαν µαζί του τού έβγαλαν το καπέλο. «Η ζωή συνεχίζεται» ήταν τα λόγια του. Μάθηµα: Μια θέση στο Δηµόσιο είναι παντοτινή.
Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κόντε συναντούσε την Μέρκελ, όµως το ενδιαφέρον µονοπώλησε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι. Η δήλωση ότι θα ήθελε να απελάσει όλους τους Ροµά λίγες ηµέρες µετά την άρνησή του να δεχθεί πλοίο µε µετανάστες σε ιταλικά λιµάνια κάνει τον ηγέτη της ακροδεξιάς Λέγκας εκπρόσωπο ενός κύµατος µαύρης αντίδρασης στα ιδανικά που έκαναν την Ευρώπη φάρο του Διαφωτισµού. Οσο δεν δίνεται επαρκής απάντηση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τόσο το φως αυτού του φάρου γίνεται πιο αχνό.
Εφθασε στο µαιευτήριο µε δικό της αµάξι. Γέννησε σε δηµόσιο νοσοκοµείο χωρίς ιδιαίτερες συνθήκες. Λίγο µετά ανέβασε φωτογραφία µε την κόρη και τον σύντροφό της. Η 37χρονη πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Ζακίντα Αρντερν δεν έδειξε µόνο το πρώτο της παιδί στον κόσµο αλλά και µια σεµνή στάση. Είναι µόλις η δεύτερη γυναίκα που γεννά ενώ βρίσκεται στην εξουσία, µε πρώτη την Μπεναζίρ Μπούτο του Πακιστάν. Θα πάρει άδεια έξι εβδοµάδων. Το παιδί θα το µεγαλώσει ο σύντροφός της που θα παραµείνει στο σπίτι.
Ηταν λίγο αφότου ο Ιρβινγκ Λοζάνο της Εθνικής Μεξικού έβαλε γκολ στη Γερµανία, στο Μουντιάλ. Εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανοί χοροπήδησαν τόσο σε πλατείες και πάρκα ώστε το Γεωλογικό Ινστιτούτο της χώρας κατέγραψε «µικρό σεισµό». Ψευδοσεισµούς τούς αποκαλούν οι επιστήµονες και είχαµε κι άλλον, τον Νοέµβριο στο Περού, όταν η εθνική οµάδα έβαλε γκολ στη Νέα Ζηλανδία. Κι εκεί από χαρά ήταν ο σεισµός. Κάτι που µας κάνει να στενοχωριόµαστε επειδή δεν έχουµε κάτι τόσο καλό που να µας κάνει να προκαλέσουµε κι εµείς έναν ψευδοσεισµό χοροπηδώντας.