Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πήρε τον ΟΦΗ από το χέρι και με 27 γκολ, 10 ασίστ τον ανέβασε στη Σούπερ Λίγκα με συνοπτικές διαδικασίες. Τη χρονιά που έρχεται; Είναι άγνωστο τι θα καταφέρει φορώντας πλέον τα χρώματα του Ολυμπιακού. Το σίγουρο είναι ότι ο Δημήτρης Μάνος έχει γίνει ήδη ένα από τα πρόσωπα που συζητιούνται στον Ρέντη. «Ο,τι ακουμπά, καταλήγει στα δίχτυα» είναι η ατάκα που κυριαρχεί, και αυτό φάνηκε στο πρώτο οικογενειακό διπλό της σεζόν. Το Σάββατο ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά έβαλε στο γήπεδο απέναντι δύο εντεκάδες (σε διάταξη 4-3-3) και αποφάσισε ένα εσωτερικό φιλικό διάρκειας 50 λεπτών. Αποτέλεσμα 2-1, με τον Δημήτρη Μάνο να πετυχαίνει τα γκολ για τους νικητές (σκόραρε και τρίτο, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ) και τον Κώστα Φορτούνη να σκοράρει για τους άλλους. Η εντεκάδα των νικητών; Ο Γιαννιώτης μπροστά από την εστία, Ενγκελς και Νικολάου οι στόπερ, Μαρτίνης και Σάλιακας οι ακραίοι μπακ. Στην τριάδα των χαφ οι Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μάριν και μπροστά οι Βέργος, Πάρντο και Μάνος.

Στην αντίπερα όχθη, πορτιέρο ήταν ο Χουτεσιώτης, με τους Ομάρ – Τσιμίκα στα άκρα της άμυνας και τους Βούκοβιτς – Μποσκουίδη στόπερ. Ρομαό – Καμαρά – Φορτούνης στα χαφ και Βρουσάι – Μανθάτης – Τζούρτζεβιτς στην επίθεση. Ισως προσέξατε ότι έλειψαν δύο. Ο Παπέ Σίσε που ταξίδεψε στη Σενεγάλη για τον γάμο του (!) και ο Σεμπά που δεν μένει πια εδώ. Ο βραζιλιάνος εξτρέμ βρίσκεται στην Κίνα προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία του με την Τσονγκίνγκ Ντανγκντάι Λιφάν. Την ομάδα του Πάουλο Μπέντο.

Πίσω στον Ρέντη. «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος» είπε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το διπλό και έδωσε ραντεβού με τους ποδοσφαιριστές του σήμερα για το Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς το πρωί η αποστολή του Ολυμπιακού αναχωρεί με τελικό προορισμό το Ζέεφελντ της Αυστρίας. Κάπου εδώ είναι που ξεκινούν τα δύσκολα. Στην αποστολή των Ερυθρολεύκων συναντά κανείς τα ονόματα των: Ανδρούτσου, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Χουτεσιώτη, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Φορτούνη, Γιαννιώτη, Γκερέρο, Καράδαη, Κούτρη, Μάνου, Μανθάτη, Μάριν, Νικολάου, Νικολή, Πάρντο, Ρομαό, Σάλιακα, Σκαφίδα, Τσιμίκα, Βέργου, Βρουσάι και Βούκοβιτς.