Εικαστική παρέμβαση ήταν αναντίρρητα το γκολ του Ρικάρντο Κουαρέσμα στο ματς της Πορτογαλίας με το Ιράν (1-1), αλλά έχω μία ένσταση για την αφεντιά του. Ενδεχομένως να μην υπάρχει άλλος παίκτης στον πλανήτη που να έχει τέτοια ευχέρεια στα σουτ (trivela) και στις σέντρες με εξωτερικό φάλτσο. Μανούλα είναι σε αυτό το κομμάτι ο Πορτογάλος, αλλά η συγκεκριμένη εξειδίκευση φαίνεται να πηγάζει κατ’ εμέ από μία αδυναμία του. Γιατί δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που είδα τον φαντεζί κατά τ’ άλλα Κουαρέσμα να εκτελεί ή να σεντράρει με το αριστερό. Ακόμη κι όταν του στρώνεται η μπάλα στο συγκεκριμένο πόδι και δεν τον παίρνουν οι… μοίρες για να δοκιμάσει χτύπημα με δεξί εξωτερικό, έχει κατ’ επανάληψη προτιμήσει την περιβόητη rabona (φέρνοντας το δεξί πόδι πίσω από το αριστερό). Πέρα από τη διάθεση να συνεγείρει τα πλήθη με τις επινοήσεις του δείχνει κατά την ταπεινή μου άποψη ότι δεν εμπιστεύεται το αριστερό του. Για να μην πω ότι δεν έχει δουλέψει για να το βελτιώσει…

Δωρεές για την ποινή!

Το πρόστιμο που επέβαλε η FIFA στους Τσάκα και Σακίρι για τον τρόπο που πανηγύρισαν τη νίκη επί της Σερβίας (σχημάτισαν με τα χέρια τον αλβανικό αετό), φαίνεται πως θα καλυφθεί μέσω… δωρεών.

Στη Νέα Υόρκη δημιουργήθηκε ειδική σελίδα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων και μέσα σε 24 ώρες ο λογαριασμός είχε 14.000 δολάρια από τα 25.000 που συνολικά απαιτούνται. Την κίνηση αυτή στηρίζουν και πολιτικοί από το Κόσοβο και μάλιστα ένας από αυτούς είναι ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μπαϊράμ Χασανί. Τι έκανε; Πρόσφερε τον μισθό ενός μήνα!

Τα απόνερα ενός αποκλεισμού

Κι όμως, στην Αίγυπτο αρχίζουν έρευνες (και μάλιστα δύο) για την παρουσία της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο αποκλεισμός με τρεις ήττες έφερε απογοήτευση και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αθλημάτων στην ανακοίνωσή της χρησιμοποίησε ιδιαίτερα επικριτικούς χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η έρευνα θα επικεντρωθεί και σε θέματα με συμβάσεις χορηγίας και έλλειψη διαφάνειας στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Ανάλογη έρευνα θα αρχίσει και το υπουργείο Αθλητισμού.

Αραούχο τέλος και τυπικά

Οι όποιες ελπίδες της ΑΕΚ για εκ νέου απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο από τη Λας Πάλμας σβήστηκαν χθες. Ο αργεντινός φορ υπέγραψε νέο, πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα των Καναρίων Νήσων, δηλώνοντας παράλληλα έτοιμος και ανυπόμονος να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της. Κάπως έτσι, το κεφάλαιο Αραούχο έκλεισε για την Ενωση, που αναπόφευκτα θα στραφεί σε άλλη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ηταν δεδομένο και είχε φανεί εδώ και καιρό πως το θέμα του Τσίνο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει.

Ενδοσυνεννόηση

Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο καρατομηθείς από τον πίνακα των διαιτητών Στυλιαράς: «Εγώ δεν υπέδειξα τίποτα στο γκολ του Βαρέλα». Ως τέταρτος δηλαδή, στο περιβόητο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Επιβεβαιώνοντας τον αστικό μύθο που κυκλοφορεί, σχετικά με την επίμαχη φάση. Οτι μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, έτρεξε κοντά του ο Λυμπερόπουλος και του φώναξε «οφσάιντ ο Μαουρίσιο». Το άκουσε στην ενδοσυνεννόηση ο Κομίνης κι έχοντας την εντύπωση ότι του μιλάει ο Στυλιαράς, γύρισε όλο το έργο τούμπα. Δεν είναι απίστευτο;