Η εκδήλωση της περασμένης Δευτέρας ήταν μόνο η αρχή. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιος εκλογικός αιφνιδιασμός, το Κίνημα Αλλαγής έχει αρκετό χρόνο, έως την άνοιξη του 2019, για να εξειδικεύσει τις προτάσεις του. Παρά την επικείμενη απόφαση του Ποταμιού, στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται έτοιμοι να μιλήσουν για την επόμενη μέρα, είτε αυτή περιλαμβάνει τη Σεβαστουπόλεως είτε όχι. Γι’ αυτό, παρότι η Γεννηματά έστειλε έμμεσο μήνυμα πως πρέπει «να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που μόνιμα καταστροφολογούν», στάθηκε στην ανάγκη «η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά».
Οι εννιά προτάσεις για τις επενδύσεις, τις οποίες θεωρεί κλειδί για την έξοδο στις αγορές, έγιναν ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο –γι’ αυτό, πέραν των ριζικών αλλαγών στον ασφαλιστικό νόμο, στην Εκπαίδευση και στο τραπεζικό σύστημα, η Γεννηματά έκανε λόγο για αποκομματικοποίηση του κράτους και κατάργηση των πελατειακών σχέσεων, fast track διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, μείωση των φόρων παραγωγής, επιδότηση νέων θέσεων εργασίας και ανοιχτές, ανταγωνιστικές αγορές. Συνέστησε όμως προσοχή, καλώντας και τους επιχειρηματίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ανοίγοντας τη συζήτηση μιας κοινωνικής ατζέντας για τις επιχειρήσεις, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επαναφορά του κατώτερου μισθού και αξιοποίηση των κινήτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. Την εκδήλωση για την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη θα ακολουθήσει μία ακόμα, στις 4 Ιουλίου, για τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος –τον άλλο βασικό πυλώνα της πολιτικής που φιλοδοξεί να ασκήσει το Κίνημα Αλλαγής. Από φθινόπωρο, οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν και στους υπόλοιπους τομείς, έτσι ώστε να χαραχτούν και τα όρια της κεντροαριστερής πολιτικής. Αυτή θα παρουσιαστεί στο σύνολό της στην επόμενη ΔΕΘ –και τα κύρια σημεία της θα αποτελέσουν τη μετεκλογική ατζέντα, πάνω στην οποία θα χτιστούν οι όποιες κυβερνητικές συνεργασίες.