Η Αγία Πετρούπολη, χτισμένη πάνω στο δέλτα του ποταμού Νέβα, θα γίνει απόψε το θέατρο μίας ακόμα επιχείρησης της Αργεντινής στα γήπεδα της Ρωσίας. Είναι η βραδιά που περιμένει με αγωνία όλη η χώρα. Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του θα αγωνιστούν κόντρα στη Νιγηρία για να μείνουν στο Μουντιάλ και να ξεπεράσουν την κρίση που ταλαιπωρεί την ομάδα, μετά τα άσχημα αποτελέσματα με Ισλανδία και Κροατία.

Οσο κι αν η τύχη της Αργεντινής εξαρτάται και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 2ου ομίλου, η ουσία είναι μία. Αυτό που προέχει είναι η νίκη επί της Νιγηρίας. Στη συνέχεια, θέλει να ηττηθεί η Ισλανδία ή να φέρει ισοπαλία. Σε αντίθετη περίπτωση όλα θα κριθούν στον συντελεστή τερμάτων.

Ο Χόρχε Σαμπάολι αναγνώρισε πως οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ δύσκολες: «Ηταν μια πολύ σκληρή εβδομάδα. Ομως, όλα ακόμα είναι ανοιχτά και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ανέλαβα την ευθύνη για την ήττα από την Κροατία και επικεντρώνομαι στη νίκη επί της Νιγηρίας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση». Ο Σαμπάολι θα αφήσει εκτός τον Αγουέρο και θα προτιμήσει τον Ιγκουαΐν, ενώ κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Φράνκο Αρμάνι αντί του Καμπαγέρο.

Οταν η αποστολή της Αργεντινής έφτασε στην Αγία Πετρούπολη, έκπληκτοι οι παίκτες διαπίστωσαν ότι έξω από το ξενοδοχείο τους περίμεναν περισσότεροι από 400 οπαδοί, οι οποίοι με φωνές και τραγούδια προσπάθησαν να τους τονώσουν το ηθικό.

Παράλληλα, ένα ακόμα μήνυμα στήριξης ήρθε από την Αγγλία. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τη Λιντς, ρωτήθηκε για την Αργεντινή: «Θα δείξει το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στον αγώνα με τη Νιγηρία. Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών και στην τεχνική ηγεσία. Ο Μέσι πρέπει να αποδεικνύει κάθε στιγμή ποιος είναι και του εύχομαι να το δείξει ξανά κόντρα στη Νιγηρία».

Τι λένε όμως στο στρατόπεδο της Νιγηρίας; «Η Αργεντινή έχει προβλήματα και αυτά θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε» δήλωσε ο Γκέρνοτ Ρορ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανήκει στις κορυφαίες ομάδες. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είχαμε μία ημέρα λιγότερη για ξεκούραση. Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν τελικό».

Στόχος η τρίτη νίκη

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Ροστόφ, όπου η Ισλανδία αντιμετωπίζει την Κροατία, η οποία με ισοπαλία θα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου. «Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι προπονητές. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε με αντίπαλο την Ισλανδία. Δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι, ωστόσο θέλουμε να πετύχουμε και τρίτη νίκη στον όμιλο» είπε ο προπονητής της Κροατίας Ζλάτκο Ντάλιτς.

«Αν παίξουμε αυτό που έχουμε δείξει πως μπορούμε, τότε όλα μπορεί να συμβούν» είπε ο αρχηγός της Ισλανδίας Αρον Γκούναρσον. «Το γεγονός ότι έχουμε νικήσει την Κροατία παλαιότερα είναι κάτι που μας δίνει αυτοπεποίθηση. Φυσικά ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πιο σταθερή σε απόδοση ομάδα του ομίλου, η οποία μάλιστα μπορεί να παίξει και πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Τιμωρία για Τσάκα και Σακίρι

Με πρόστιμο τιμωρήθηκαν οι Ελβετοί Γκράνιτ Τσάκα και Σερντάν Σακίρι για τον τρόπο που πανηγύρισαν στη νίκη επί της Σερβίας (σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό). Οι δύο ποδοσφαιριστές τιμωρήθηκαν με 10.000 ελβετικά φράγκα.