Tην ώρα που ο Ολυμπιακός κατέληξε σε οριστική συμφωνία με τον Ντέιβιντ Μπλατ, του στρώνει το κόκκινο χαλί για να περπατήσει και ψηλαφίζει πλέον τις εκκρεμείς υποθέσεις του Βασίλη Σπανούλη, του Κώστα Παπανικολάου και του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κινείται στον αστερισμό του Νικ Καλάθη.

Η προθεσμία που είχαν θέσει οι Πράσινοι στον 29χρονο γκαρντ για να απαντήσει στην πρόταση τριετούς συμβολαίου με συνολική αμοιβή 6.300.000 ευρώ εξέπνευσε την Παρασκευή, ωστόσο η πρόταση επισήμως δεν έχει αποσυρθεί και η συμφωνία βρίσκεται τόσο κοντά όσο μακριά φαίνεται να είναι! Πάντως ο Παναθηναϊκός μελετά τα εναλλακτικά πλάνα, ενώ ο Καλάθης παραθερίζει στο Λας Βέγκας και περιμένει τυχόν πρόταση από το ΝΒΑ μετά την 1η Ιουλίου, οπότε ανοίγει η αγορά.

Από την εντεύθεν του Ατλαντικού πλευρά έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της Χίμκι , ενώ υπήρξε και μια «φιλολογική» επαφή από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμότητες του Παναθηναϊκού, μέχρι στιγμής θεωρούνται δεδομένες η παραμονή του Ντένμον και η αποχώρηση του Σίνγκλετον, του Ρίβερς και του Γκέιμπριελ.

Γιαννόπουλος στην ΑΕΚ

Ως παίκτης της ΑΕΚ και με τη… βούλα του υπογεγραμμένου συμβολαίου θα ταξιδέψει σήμερα ο Χάρης Γιαννόπουλος με προορισμό το Τελ Αβίβ, όπου αύριο η εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ στον προτελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019. Ο 29χρονος φόργουορντ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ, της οποίας ο πάγκος ακόμη χηρεύει, ενώ ο Νίκος Βετούλας μετακόμισε από το Ρέθυμνο στη Ρόδο αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Κολοσσού Ρόδου στη θέση του Αρη Λυκογιάννη.

Οι άλλες εκκρεμότητες

Οσον αφορά τις υπόλοιπες εκκρεμότητες του Τριφυλλιού, θεωρείται δεδομένη η παραμονή του Ντένμον, καθώς και οι αποχωρήσεις των Γκάμπριελ, Σίνγκλετον και Ρίβερς