Ενας από τους πλέον γνωστούς «νονούς της νύχτας», ο Μανώλης Καραγιάννης, δέχθηκε πυροβολισμούς και εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο καθώς δέχθηκε επίθεση από άγνωστα άτομα, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων.

Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις και ο τραυματίας διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, όπου παρά τη μάχη που έδωσε για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον άνδρα και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών.Οι δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιβαίνοντας σε μοτοσικλέταείχαν στήσει καρτέρι στον άνδρα και άνοιξαν πυρ εναντίον του με πολυβόλο όπλο, πιθανότατα καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο Καραγιάννης ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, ενώ στο σημείο βρέθηκαν πολλοί αστυνομικοί, έχουν βρεθεί αρκετοί κάλυκες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών των νονών της νύχτας που έχει ξεκινήσει εδώ μερικούς μήνες και κορυφώθηκε με τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο άνθρωπος που δέχθηκε την επίθεση θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους της νύχτας. Ο Καραγιάννης είχε δημιουργήσει μια οργάνωση με τους επίσης δολοφονημένους Βασίλη Γρίβα, Γιώργο Λίτσα και τον Irakli Davella, με τον Καραγιάννη να συμμετέχει στο εγκληματικό μόρφωμα μέσα από τη δικαστική φυλακή της Λάρισας.

Η κόντρα με την ομάδα του Παναγιώτη Βλαστού ήταν μεγάλη, εάν και κάποιοι λένε ότι κάποιες φορές είχαν συνεργαστεί για το κοινό συμφέρον…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος πριν από μερικές εβδομάδες, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα φάση «εκκαθαρίσεων» στον κόσμο της νύχτας ύστερα και από τη δολοφονία τουΒ. Γρίβα, αλλά και του αποφυλακισμένου επιχειρηματίαΒασίλη Στεφανάκουστο Χαϊδάρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Εκφράζουν τον φόβο ότι σε μια νέα αναδιάταξη των κυκλωμάτων προστασίας θα υπάρξουν και άλλες δολοφονίες που θα θυμίζουν το μπαράζ αιματηρών ενεργειών που είχε καταγραφεί τις περιόδους 1998-2000 (στην Ηλιούπολη και σε άλλες περιοχές) και 2005-2009, οπότε και είχαν δολοφονηθεί 14 άνθρωποι της νύχτας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε θέση να γνωρίζουν τους δράστες (κυρίως Αλβανοί) και τους εντολείς αυτών των δολοφονιών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου δολοφονήθηκε με τουλάχιστον 10-15 σφαίρες από καλάσνικοφ, ο 45χρονος ποινικόςΓιώργος Λίτσαςπου είχε καταδικασθεί για ηγετικό ρόλο σε συμμορίες εκβιαστών που λυμαίνονταν κυρίως τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά. Ο 45χρονος, που επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν τουλάχιστον δράστη που ήταν πεζός και ο οποίος έσπευσε να εξαφανισθεί.

Επρόκειτο για την τρίτη διαδοχική δολοφονία μετά από εκείνες τουΒασίλη Γρίβατον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά και τουΒασίλη Στεφανάκουτον περασμένο Ιανουάριο στο Χαϊδάρι, από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2016 όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους.

Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο εν λόγω ποινικός, ο οποίος γνώριζε κάποιους από τος συμμετέχοντες στην οικογενειακή γιορτή, ετοιμαζόταν να εισέλθει στο εστιατόριο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον του. Με τους δράστες να μη διστάζουν να «γαζώνουν» όλον τον χώρο του εστιατορίου, αδιαφορώντας για την παρουσία ανηλίκων μέσα στο μαγαζί. Ωστόσο και τότε δεν είχε διευκρινισθεί ποια ήταν η προέλευση και η εκπόρευσης της τότε απόπειρας…

Ο Γιώργος Λίτσας είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών. Η καταδίκη αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» –συνολικά 217 άτομα –η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση ήταν και ο δολοφονηθείς προ 11 μηνών Βασίλης Γρίβας. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 45χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν. Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στα κυκλώματα της νύκτας.