Παρά τη διαβεβαίωση του Αλέξη Τσίπρα από το Λονδίνο ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει», στο στρατόπεδο του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου βρίσκεται σε εξέλιξη μια αγωνιώδης ενδοσκόπηση, η οποία τροφοδοτείται από τις συνεχείς φήμες που θέλουν σύντομα να κατεβαίνει από το βαγόνι των ΑΝΕΛ –αποδυναμώνοντας περαιτέρω την κυβέρνηση –κι άλλος βουλευτής. Ο Πάνος Καμμένος, μετά τη –χωρίς αποτέλεσμα –προσπάθειά του να μεταπείσει τον Γιώργο Λαζαρίδη, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί άλλος βουλευτής από τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο υπάρχουν υποψίες για τέσσερις ακόμα βουλευτές που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν εκφράσει κατά καιρούς διαφωνίες ή βρίσκονται εκ των πραγμάτων σε πολύ δύσκολη θέση μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.
Ο Κατσίκης. Τα βλέμματα πολλών στρέφονται στον βουλευτή Κώστα Κατσίκη, ο οποίος κατηγορηματικά λέει «όχι» στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ στο παρελθόν έχει προκαλέσει για διάφορες τοποθετήσεις του την οργή πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αποκορύφωμα το αίτημα δεκαέξι εξ αυτών για τον πειθαρχικό έλεγχό του για ομοφοβικές αναφορές του στη Βουλή.
Ο Κόκκαλης. Αλλες πληροφορίες θέλουν τον βουλευτή Λάρισας Βασίλη Κόκκαλη να εξετάζει το ενδεχόμενο να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με τον Λαζαρίδη. Ο ίδιος πάντως κατέχει θέση στο κυβερνητικό σχήμα (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), ενώ με τις πολύ προσεκτικές δηλώσεις του ώς τώρα δεν έχει ενισχύσει τις υποψίες για μια δική του αποχώρηση.
Η Κόλλια – Τσαρουχά. Το τρίτο πρόσωπο στο οποίο στρέφονται οι προβολείς είναι η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με κύμα διαμαρτυριών στην εκλογική της περιφέρεια για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και αυτός πιθανότατα είναι ο λόγος που έχει τροφοδοτήσει υποψίες αποχώρησης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι εν λόγω βουλευτές δεν έχουν προχωρήσει δημοσίως σε δηλώσεις διαφοροποίησης από το κόμμα τους.
Ο Ζουράρις. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην υφυπουργό Παιδείας Κώστα Ζουράρι, ο οποίος σχολίασε την περασμένη εβδομάδα ότι στο άκουσμα της «Βόρειας Μακεδονίας» είχε «τάση για εμετό».