Ενα εύκολο στην παρασκευή, καλοκαιρινό, υγιεινό και πεντανόστιμο πιάτο, με φιλέτο ψαριού και ολόφρεσκα λαχανικά της εποχής.

Υλικά

4φιλέτα λαβράκι ή πέρκα

1κουταλιά σούπας βούτυρο

1κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2καρότα κομμένα σε λωρίδες

2κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες

1κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1κουταλιά γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (να μην είναι κερωμένο)

1/2ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1/2 χυμόλεμονιού

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε και κόψουμε τα λαχανικά μας σε λωρίδες, τα αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Παράλληλα, λιώνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για δυο λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.Προσθέτουμε την πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το αλάτι (προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και λίγο εστραγκόν). Βράζουμε για 1-2 λεπτά να μαραθούν. Στη συνέχεια

τοποθετούμε τα φιλέτα μας σε πυρέξ που έχουμε λαδώσει, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και απλώνουμε απάνω και γύρω από τα φιλέτα με κουτάλι τη σάλτσα λαχανικών.Ψήνουμε 25 έως 30 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη.