Το μεγάλο φεστιβάλ γαστρονομίας της Λέσβου, με τον τίτλο “Lesvos Food Fest”, επιστρέφει φέτος, για δεύτερη χρονιά, από τις 5 έως και τις 15 Ιουλίου με εκδηλώσεις απ΄ άκρου σ΄ άκρο του το νησιού.
Μυτιλήνη, Καλλονή, Αγία Παρασκευή, Μόλυβος, Πέτρα, Λαφιώνας, Γέρα, Ερεσός σχηματίζουν ένα συναπάντημα γεμάτο γεύσεις και αρώματα, όπου προβάλλονται δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της Λέσβου. Στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο Κωστής Κωστάκης θα παρουσιάσει σπιτικές πίτες με τοπικά υλικά, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου θα συνδυάσει το ψάρεμα με το πάστωμα, την καπιράδα και το λεσβιακό ελαιόλαδο, ο Ηλίας Μαμαλάκης θα δημιουργήσει με σύκο Ερεσού, η Ελένη Ψυχούλη και η Ιωάννα Σταμούλου θα «κεντήσουν» τοπικές συνταγές, ο Χρήστος Χουσέας θα ετοιμάσει μίξεις τοπικών ποτών με νότες ΄60s, η Νικολέτα Μακρυωνίτου θα συστήσει τα κρασιά του βορείου Αιγαίου και το «Μπορούμε» θα ευαισθητοποιήσει όλους στο μείζον θέμα της σπατάλης φαγητού στον πλανήτη.
«Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου, οργανωτές του φεστιβάλ, ευχαριστούν τους συνεργαζόμενους εταίρους για τις παραγωγικές, συναντήσεις, συζητήσεις, ιδέες, συνεργασίες που ακολούθησαν μια θετική πορεία από τη μέρα λήξης του περσινού πρώτου Lesvos Food Fest. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόγραμμα, πλούσιο σε δράσεις που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν, γεύονται το μέλλον της γαστρονομίας του νησιού μας και αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει αληθινή πρόθεση συνεργασίας όλα είναι εφικτά» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Μολύβου Νίκος Μόλβαλης.
Οι συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΜΟΔΟΥΣΑ» στη Γέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχών Πέτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας «Άγιος Αλέξανδρος» και το βιβλιοπωλείο Book and Art στη Μυτιλήνη.
Το 2ο Lesvos Food Fest απαριθμεί συνολικά δύο οργανωτές, οκτώ συνεργαζόμενους εταίρους, επτά συνεργαζόμενους φορείς, 11 ημέρες με 18 δράσεις, 20 χορηγούς και υποστηρικτές, 10 καλεσμένους chef, γευσιγνώστες, οινολόγους και mixologists, 40 παραγωγούς της Λέσβου που προσφέρουν και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στα πλαίσια των δράσεων του φεστιβάλ, 60 επιχειρήσεις που προσφέρουν ειδικά σχεδιασμένα μενού «ούζο με μεζέ» και επτά επιχειρήσεις στην Ερεσό προσφέρουν «ερεσιώτικο πρωινό», 11 οινοποιία του βορείου Αιγαίου και 11 ποτοποιίες ούζου της Λέσβου.