O Νικ Καλάθης έμεινε στο σπίτι του! Και μάλιστα με ηγεμονικό συμβόλαιο καθώς θα εισπράξει 6,5 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία. Η επιθυμία του Τσάβι Πασκουάλ, που επέμενε στον διοικητικό ηγέτη του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο να περιμένουν λίγο ακόμα την απάντηση του Καλάθη, έγινε πραγματικότητα και οι Πράσινοι περίμεναν και πέραν του Σαββατοκύριακου τον φυσικό τους ηγέτη να αποφασίσει.

Ο Νικ Καλάθης που νιώθει (και είναι) βασιλιάς στο ΟΑΚΑ, ήξερε καλά ότι η περίπτωση για να βρει κάτι στο ΝΒΑ θα ήταν πολύ χρονοβόρα και θα έπρεπε να περιμένει αρκετά, ενώ η μόνη πρόταση (αλλά προφορική) που ήταν καλύτερη από του Παναθηναϊκού ήταν της Χίμκι. Συνεπώς ήταν εύκολη η απόφασή του να πει το «ναι» και να συνεχίσει να καθοδηγεί τους πρωταθλητές Ελλάδας, που έχοντας φέρει πίσω και τον δικό τους Στέφαν Λάσμε (επέστρεψε στα πράσινα έπειτα από μια εξαιρετική χρονιά με την Ούνιξ Καζάν) θα έχουν ένα πολύ πιο εύκολο πλέον (σχεδιαστικά) καλοκαίρι. Ο Καλάθης είπε το «ναι» από το Ορλάντο της Φλόριντα όπου βρίσκεται με την οικογένειά του.

Ξεκαθάρισμα στον Ολυμπιακό

Την ίδια στιγμή στον Ολυμπιακό αρχίζει το ξεκαθάρισμα, καθώς χθες οι Ερυθρόλευκοι αποχαιρέτησαν τον Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο Αμερικανός αποτελεί παρελθόν αφού ο Ολυμπιακός τον ενημέρωσε ότι δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Ο στόχος είναι πλέον η ανανέωση των Ελλήνων, με τον Ολυμπιακό να είναι έτοιμος να κάνει ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση στον Κώστα Παπανικολάου για νέο τριετές συμβόλαιο. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι άλλη περίπτωση και δεν πρόκειται να χαλάσει εύκολα η συνεργασία των δύο πλευρών. Εχει άλλωστε και μεγάλη πίεση από τον… αδελφό του και πλέον νυμφευμένο Γιώργο Πρίντεζη. Αλλη περίπτωση και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, τον οποίο πάντως ο Ολυμπιακός επίσης θέλει να κρατήσει.

Επειδή παίζει και πάλι πολύ (ως σενάριο μόνο μέχρι στιγμής) η περίπτωση να ζητήσει η διοίκηση του Ολυμπιακού από τον Βαγγέλη Μάντζαρη να υποστεί μείωση στο συμβόλαιό του, να θυμίσουμε κάτι: ο παίκτης ποτέ δεν εκβίασε αυτό το συμβόλαιο που έκανε πέρυσι. Δεν έκανε καν ο ίδιος παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και οι πρόεδροι τον επιβράβευσαν για την πορεία του. Ναι, δεν έκανε καλή χρονιά, όπως π.χ. και ο Πρίντεζης. Χαμένοι κυρίως είναι οι ίδιοι οι παίκτες που χάνουν τα πριμ τίτλων και τα ακούνε και από τον κόσμο. Ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα και θυμίζουμε ξανά ότι δεν είπε το περασμένο καλοκαίρι «θέλω 800.000 ευρώ ή αλλιώς φεύγω».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Sportando, ψηλά στη λίστα του Ντέιβιντ Μπλατ (ανακοινώθηκε επίσημα χθες) για την περιφέρεια του Ολυμπιακού φέρεται ότι βρίσκεται ο Νάιτζελ Γουίλιαμ-Γκος, ο 23χρονος αμερικανός πόιντ γκαρντ τον οποίο είχαν επιλέξει οι Τζαζ στο νούμερο 55 του ντραφτ το 2017, αλλά μετακόμισε στη Σερβία για λογαριασμό της Παρτίζαν.