Το κινεζικό ιδεόγραμμα για τη λέξη «μπελάδες» συμβολίζει δύο γυναίκες κάτω από μια στέγη. Πιθανόν να δώσει μια ιδέα στον Λιονέλ Μέσι για το επόμενο τατουάζ που θα χτυπήσει στο σώμα του για να θυμάται το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά και τα όσα προηγήθηκαν της σημερινής πρώτης επετείου του γάμου του με την Αντονέλα Ροκούτζο που συμπίπτει με την αναμέτρηση με τους Γάλλους για τη φάση των 16 του Μουντιάλ.

Υστερα από ολιγοήμερες διακοπές στη γενέτειρά της, το Ροζάριο της Αργεντινής, μαζί με τους γιους της Τιάγκο, Ματέο και Τσίρο, η Αντονέλα πήρε τη μεγάλη απόφαση την προηγούμενη Κυριακή. Θα ταξίδευε στην άλλη άκρη του κόσμου για να βρεθεί δίπλα στον Λιονέλ Μέσι και να τον εμψυχώσει στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της καριέρας του.

Η πρόφαση ήταν ιδανική. Στο υπόστρωμά της όμως κρυβόταν η κρίση στον γάμο της Αντονέλα και του Λιονέλ που ξέσπασε λίγες ημέρες πριν από το Μουντιάλ. Για τον συναισθηματικό κόσμο του Μέσι ήταν ένα βαρύ χτύπημα που, όπως φαίνεται, τον επηρέασε και αγωνιστικά στα δύο πρώτα παιχνίδια, με Ισλανδία και Κροατία.

Μαζί από παιδιά

Το love story του Μέσι και της Ροκούτζο ξεκινά στα παιδικά τους χρόνια στο Ροζάριο. Ωστόσο, έγινε γνωστό μόλις το 2007 από τον Λέο.

Δέκα χρόνια αργότερα, στις 30 Ιουνίου, αντάλλαξαν όρκους αιώνιας πίστης. Πριν από τη συμπλήρωση της πρώτης επετείου τους, συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου, διέρρευσε ένα βίντεο από μια συνομιλία που είχε ο Σέρχιο Αγουέρο με τον συνθέτη και τραγουδιστή Λουτσιάνο ελ Τίρι Τζιούνο το 2016, ενώ ο παίκτης βρισκόταν σε ξενοδοχείο με την Εθνική Αργεντινής. Ο καλλιτέχνης λέει στον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι πως τον περιμένουν «ωραία πράγματα». «Λοιπόν, φίλε, θα σε δω… και αυτά τα μικρά πράγματα τα λατρεύω» του απαντά ο Αγουέρο πριν γυρίσει την κάμερα προς τον Μέσι και γελάσουν μαζί. Σε άλλη ηχογραφημένη συζήτηση ο άσος της Μπαρτσελόνα φέρεται να λέει: «Εϊ, δεν πρόκειται να με αφήσεις εκτός, θέλω να είμαι κι εγώ εκεί». Στο σημείο αυτό επενέβη ο Αγουέρο λέγοντας: «Του έχω δείξει, ξέρεις, θα τρελαθούμε, φίλε».

Σύμφωνα με τον Τύπο της Αργεντινής, οι συγκεκριμένες συνομιλίες και ό,τι υπονοούσαν αυτές επηρέασαν τις σχέσεις της Αντονέλα και του Λιονέλ και είχαν αντίκτυπο στην αγωνιστική απόδοση του τελευταίου, η οποία κατρακύλησε στα τάρταρα.

Οι φήμες για τις παγωμένες σχέσεις τους φούντωσαν πριν από δύο Κυριακές όταν στην Ημέρα του Πατέρα που γιορτάστηκε στην Αργεντινή η Αντονέλα δεν συνεχάρη τον άνδρα της και πατέρα των τριών παιδιών της στα social media.

Αλλαξε φωτογραφία

Δεν πέρασε βέβαια απαρατήρητο και το γεγονός πως η Αντονέλα αντικατέστησε τη φωτογραφία που είχε στο προφίλ της στο WhatsApp και παρουσίαζε σε πλήρη απαρτία την οικογένεια Μέσι με μία άλλη, όπου εμφανίζεται η ίδια και τα τρία της παιδιά. Οι φήμες και τα σενάρια περί προβλημάτων στον γάμο του Μέσι διαψεύστηκαν από το περιβάλλον της οικογένειας, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που πείστηκαν.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να αλλάξει ρότα η κοινή γνώμη, η Ροκούτζο δημοσίευσε στα social media στις 18 Ιουνίου μια οικογενειακή φωτογραφία με το μήνυμα: «Πάντοτε μαζί και μαζί σου περισσότερο από ποτέ».

Δύο ημέρες νωρίτερα ο Μέσι είχε αστοχήσει σε πέναλτι στο παιχνίδι με την Ισλανδία στερώντας από την Αργεντινή τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η κατάσταση χειροτέρεψε μετά το στραπάτσο από την Κροατία που συνοδεύτηκε από κάκιστη απόδοση του Μέσι. Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο, ο Μέσι κλείστηκε στον εαυτό του. Σχεδόν απομονώθηκε από τους υπόλοιπους παίκτες και εμφανίστηκε μόνο την περασμένη Κυριακή για να γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του.

Ως δώρο η ομοσπονδία έδειξε ένα βίντεο όπου μιλούν η Αντονέλα και τα παιδιά του, συμπαίκτες και παλιοί φίλοι του.

«Ετσι σε αγαπάμε»

«Μπαμπά, σ’ αγαπώ, πραγματικά θέλω να σε δω, σου στέλνω μια αγκαλιά και ένα φιλί, καλή τύχη, μπορείς να νικήσεις» του λέει στο βίντεο ο γιος του Τιάγκο.

Είναι άγνωστο το τι μεσολάβησε και η Ροκούτζο αποφάσισε να ταξιδέψει στη Ρωσία και να βρεθεί πιθανότατα σήμερα κοντά στον άνδρα της, πριν από τον νοκάουτ αγώνα με τη Γαλλία.

Το βέβαιο πάντως είναι πως ο Μέσι βρήκε τον παλιό καλό εαυτό του, έγινε ξανά ο GOAT και με ένα εντυπωσιακό γκολ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη επί της Νιγηρίας και την πρόκριση των Αλμπισελέστε.

Αναδείχτηκε παίκτης του αγώνα και παραλαμβάνοντας το βραβείο χαμογελούσε σαν μικρό παιδί. «Ετσι σε αγαπάμε, ιδιοφυΐα!» έγραψε η εφημερίδα «Ολε».

Ετσι τον αγαπάει και η Αντονέλα, που έγραψε στα social media:«VAAAAAMOOOOOOOOOOSSSS

MI AMOOOOOORRRRR!!!!!!».