Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας με την Βάτενς, με τους Ερυθρόλευκους να αφήνουν πολύ καλές εντυπώσεις. Τρομερό γκολ από τον Κώστα Φορτούνη, ντεμπούτο με δύο τέρματα έκανε ο Γκερέρο, εξαιρετικός και ο Καμαρά.

Ο Κώστας Φορτούνης έδειξε από το πρώτο φιλικό ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει στις καλές εποχές και να ηγηθεί της προσπάθειας των ερυθρόλευκων. ΟΠέδρο Μαρτίνς είχε πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού. Είδε διάθεση και προσπάθεια από τους παίκτες του, παρά το ότι τα «πόδια δεν έχουν λυθεί» κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, την στιγμή μάλιστα που οι ερυθρόλευκοι είναι ακόμα στην αρχή της προετοιμασίας.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ του Φορτούνη. Στο 9′ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Μάνο. Στο β’ ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε τους 10 από τους 11 παίκτες. Ο Γκερέρο στο 68′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 83′ με κεφαλιά σε σέντρα του Πάρντο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

«Η ομάδα είναι κουρασμένη γιατί δουλεύει πάρα πολύ, όμως αυτό σημαίνει πως η προετοιμασία μας προχωράει καλά. Δοκιμάσαμε τρία συστήματα μέσα στο παιχνίδι, με δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Νομίζω ότι δουλεύουμε όλοι πολύ καλά. Οι παίκτες μου ήταν εμφανώς κουρασμένοι, όμως έδειξαν καλά στοιχεία και είμαι ευχαριστημένος.Στην παρούσα φάση ακόμα κάνουμε… πειράματα με το σύστημά μας. Το 4-3-3 και το 4-4-2 είναι τα δύο «επικρατέστερα». Το πιο σημαντικό όμως, είναι να δουλέψουμε πάνω στις αρχές που θέλουμε να περάσουμε στο παιχνίδι, όχι το σύστημα», είπε ο Μαρτίνς στην τηλεόραση της NOVA.

Η σύνθεση του Ολυμπιακούς: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Νικολής, Βούκοβιτς, Ένγκελς, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Μανθάτης, Βρουσάι, Μάνος. Στο β’ μέρος:Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου, Ανδρούτσος, Καμαρά, Πάρντο, Βέργος, Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς.

.