Παρότι έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, η έντονη διαμαρτυρία των πολιτών δεν έχει κοπάσει –και αυτό γίνεται σαφές σε κάθε δημόσια εμφάνιση των κυβερνητικών αξιωματούχων. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, όπως κατέστη σαφές και με τις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στον ίδιο τόνο και οι διαμαρτυρίες απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη, με αποκορύφωμα τη φραστική επίθεση που δέχτηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στις Σέρρες, καθώς και υπουργικά στελέχη και βουλευτές (Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Τάσος Κουράκης και Νίκος Παρασκευόπουλος) σε πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ, με παρέμβασή του, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης για πρώτη φορά αναγνώρισε (Σκάι) ότι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε «πιέσεις από μεγάλες δυνάμεις» για τη λύση του Μακεδονικού, όπως είχαν δεχθεί στο παρελθόν και άλλες κυβερνήσεις. Εντούτοις έσπευσε να συμπληρώσει, σε μία πρόδηλη προσπάθεια να δείξει ότι το κόμμα του δείχνει πατριωτική πυγμή, πως η ΝΔ εμμένει στη θέση της περί κακής συμφωνίας. Κι αυτό, εξήγησε, διότι «η ΝΔ είναι ένα πατριωτικό κόμμα», ενώ πρόσθεσε πως ό,τι λέει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της χώρας το επαναλαμβάνει και στις επαφές που έχει με ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ. Την ίδια ώρα, στην Πειραιώς εκφράζουν έντονες ανησυχίες και για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Αλβανία και ετοιμάζονται να ζητήσουν ενημέρωση στην κεκλεισμένων των θυρών Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.