Ο Πέτερ Σμάιχελ ανέβασε μια φωτογραφία του όπου ως τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κρατάει από το χέρι τον μικρό τότε γιο του Κάσπερ ενώ πλησιάζει προς τα αποδυτήρια του Ολντ Τράφορντ. «Δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος για την πατρίδα μου, τον γιο μου, τους συμπαίκτες του, όλο το επιτελείο και τον φανταστικό ομοσπονδιακό μας προπονητή Αγκε Χαρέιντε. Οταν όλα τα δάκρυα στεγνώσουν θα καταλάβουμε πόσο καλά τα πήγαμε» γράφει κάτω από τη φωτογραφία στο Τwitter.

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Μαραντόνα που οι κάμερες στο Μουντιάλ της Ρωσίας εστίαζαν τόσο συχνά σε ένα πρόσωπο, αυτό του Πέτερ Σμάιχελ, που ζούσε πολύ έντονα το ρεσιτάλ του γιου του Κάσπερ. Εκείνος, στα βήματα του πατέρα του, κράτησε όρθια τη Δανία με μια μεγάλη απόκρουση στο πέναλτι του Μόντριτς στο 117′, ενώ έπιασε άλλα δύο πέναλτι στη διαδικασία, οι συμπαίκτες του όμως δεν το εκμεταλλεύτηκαν.

Στα 32 του χρόνια ο Κάσπερ Σμάιχελ κάνει τη δική του καριέρα έχοντας πάρει τρομερές παραστάσεις από τον πατέρα του, όταν μάλιστα στο περιθώριο των προπονήσεων της Μάντσεστερ τον έβαζε στο τέρμα και του χτυπούσαν πέναλτι ο γιος τού Πολ Ινς και άλλα παιδιά συμπαικτών του.

Αυτό πάντως που θέλει ο Κάσπερ είναι να μην τον συγκρίνουν με τον πατέρα του και κυρίως να μην τον ρωτάνε συνέχεια γι’ αυτόν. Πρόσφατα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία του με ιδιαίτερα αυστηρό βλέμμα στο Instagram και από κάτω τη λεζάντα: «Το πρόσωπό σου όταν σε ρωτάνε για τον μπαμπά σου για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο πατέρας του είχε πάει το 1998 στη Γαλλία μέχρι τα προημιτελικά με τη Δανία (αποκλείστηκε από τη Βραζιλία) στο μοναδικό του Μουντιάλ. Ο Κάσπερ ελπίζει να έχει ακόμα μία ευκαιρία.