Είσαι πολύ τυχερή που έχεις μια σταθερή σχέση, αλλά ο σύντροφός σου είναι πολυάσχολος, με αρκετούς πειρασμούς τριγύρω, και παρόλο που γνωρίζεις ότι σε αγαπάει, νιώθεις ότι η συνήθεια και η ρουτίνα έχει επηρεάσει αμφότερους. Υπάρχουν τρόποι να ξαναζωντανέψεις μια σχέση ζωής, που στηρίζεται σε γερές βάσεις, αρκεί να θυμήσεις πρώτα στον εαυτό σου και ύστερα σε εκείνον πόσο σημαντικοί είστε ο ένας για τον άλλον.

Για αρχή ξύπνα λίγο νωρίτερα από εκείνον, περιποιήσου λίγο τον εαυτό σου, ετοίμασε ένα πρωινό για δυο και κάλεσε τον να το μοιραστείτε όπως κάνατε παλιότερα, όντας στην αρχή της σχέση σας. Να είσαι σίγουρη ότι και εκείνος θα ανασύρει από την μνήμη του εικόνες από εκείνες τις ημέρες.

Μπορείς να τοποθετήσεις ένα χειρόγραφο σημείωμα στην τσέπη του αγαπημένου σου για να το διαβάσει πριν από ένα ακόμη ραντεβού στο γραφείο ή να κολλήσεις ένα στον καθρέφτη του μπάνιου για να ξεκινήσει όμορφα η μέρα του.

Θυμάσαι πόση χαρά σου έδωσε όταν είχε σχεδιάσει μια έκπληξη για σένα με κάποια αφορμή. Κάνε το ίδιο. Κανόνισε ένα δείπνο για δυο ή μια διανυκτέρευση σε ένα όμορφο ξενοδοχείο, ή βγάλε εισιτήρια για τη συναυλία του αγαπημένου του συγκροτήματος ή του αγαπημένου του καλλιτέχνη, κανόνισε εν ολίγοις να μοιραστείτε κάτι που του αρέσει και αγαπά.

Προσπάθησε να καταλάβεις τον ενθουσιασμό του για το Μουντιάλ, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες. Ενημερώσου για τα τεκταινόμενα τώρα που η διοργάνωση έχει μπει στη φάση των οκτώ και έχουν λιγοστέψει οι ομάδες καιξεκίνα μια συζήτηση για τους ποδοσφαιριστές που βλέπετε, ποιος έχει τις καλύτερες επιδόσεις, για τη στρατηγική του προπονητή, το γκολ που πανηγύρισε κ.ο.κ.

Θυμάσαι πόσα θερινά σινεμά επισκεπτόσαστε παλιότερα; Αναβιώστε αυτή την παράδοση και κυρίως δημιουργήστε νέες παραδόσεις που ταιριάζουν πιο πολύ στη σημερινή ζωή σας, τις οποίες θα μοιράζεστε και θα ανυπομονείτε γι’ αυτές, καθώς θα σας δίνουν χαρά. Παλιότερα περνούσατε πολύ όμορφα μαζί, διασκεδάζατε και γελούσατε μαζί. Μπορεί να ξανασυμβεί.

Επισκεφθείτε μαζί τα αγαπημένα σας μέρη, από το παραθαλάσσιο ταβερνάκι όπου δώσατε το πρώτο σας ραντεβού, στηνπαραλία που ανταλλάξατε το πρώτο φιλί και γενικότερα, μέρη που συνδέθηκαν με τα συναισθήματα που σας δένουν μέχρι σήμερα.

Δείξε του πως εξακολουθεί να είναι για σένα ο ένας και μοναδικός, λέγοντάς του σ’ αγαπώ, αλλά και ξυπνώντας πέρα από τις μνήμες τις αισθήσεις με ένα άγγιγμα, ένα χάδι, μικρές κινήσεις που αυξάνουν την προσμονή για το επόμενο σμίξιμό σας.

Κάποιες φορές δεν αναγνωρίζουμε πόσο νοιαζόμαστε για κάποιον όταν τον έχουμε διαρκώς δίπλα μας, και τον θεωρούμε δεδομένο, οπότε δες τις φίλες σου, βρες ένα χόμπι, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, ανανέωσε τα μαλλιά σου κ.ο.κ. και απόλαυσε την όποια αλλαγή, με τον σύντροφό σου στο τέλος της ημέρας.