Την εκτίμηση ότι ο Πάνος Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό εξέφρασε ο υπουργός Μετανστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας παράλληλα την άποψη του ότι151 βουλευτές αρκούν για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αντίθετα από την πρόταση των ΑΝΕΛ για κύρωση της συμφωνίας από 180 βουλευτές.
«Εμείς με τους ΑΝΕΛ έχουμε κάνει μια συμφωνία. Η συμφωνία έχει δύο πολύ μεγάλα κομμάτια… Το ένα είναι να φύγει η χώρα με τη διαδικασία των μνημονίων και να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης και το δεύτερο να χτυπηθεί η διαφθορά, ένα ουσιαστικό κομμάτι που έχει να κάνει και με την ανάπτυξη. Σε άλλα ζητήματα έχουμε σοβαρές διαφορές… Μια από τις διαφορές είναι και η συμφωνία των Πρεσπών» διευκρίνισε ο κ. Βίτσας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.
«Είναι καλή η συμφωνία, λύνει (το Σκοπιανό) με βάση την εθνική γραμμή όπως διαμορφώθηκε στο διάβα των χρόνων από το ’90» εξήγησε ο υπουργός. «Άκουσα τι είπε ο κ. Ζάεφ καταλαβαίνω ότι λέγονται πράγματα για εσωτερική κατανάλωση» σχολίασε, αναφερόμενος στα περί «μακεδονικού στρατού» από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ. «Διαφωνούμε με τη θέση των ΑΝΕΛ αλλά είναι δική τους» σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας. Ξεκαθάρισε δε, απαντώντας στη δήλωση τoυ Γιώργου Μαυραγάνη στον ΣΚΑΪ ότι «είναι ισχυρότατες οι υπογραφές για τη συμφωνία των Πρεσπών».
Όσον αφορά τους δύο στρατιωτικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη, ο υπουργός τόνισε ότι είναι «απαράδεκτο να συνεχίζεται η κράτησή τους στην Τουρκία. «Πρέπει να κρατάμε το θέμα ψηλά, και πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της νομικής τους υποστήριξης για να επιτευχθεί η ταχύτερη επιστροφή τους στην Ελλάδα» σημείωσε. «Το θέμα τέθηκε από τον υπουργό Άμυνας στο ΝΑΤΟ και τον πρωθυπουργό στην ΕΕ… Εμείς πρέπει να λειτουργούμε με βάση το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο κ. Βίτσας.
«Εμείς δεν έχουμε συλλάβει τρομοκράτες» σχολίασε ο κ. Βίτσας, ενώ διευκρίνισε ότι η Τουρκία δεν συνδέει με την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών τα μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν στην Αθήνα για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να λύνονται με παζάρι, ανατολίτικο μάλιστα, αλλά με βάση το δίκαιο τις διεθνείς συμφωνίες και τις διεθνείς συνθήκες».