Εννέα δευτερόλεπτα μετρημένα με το… ρολόι. Από το βηματάκι πίσω προκειμένου να υποδεχθεί την πάσα του Δημήτρη Νικολάου και να αδειάσει τον πρώτο αντίπαλο, μέχρι την ασίστ στον Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο. Εννέα δευτερόλεπτα στα οποία πρόλαβε να «στείλει αδιάβαστους» τρεις αντιπάλους σε ένα σλάλομ σήμα-κατατεθέν, να παίξει το «1-2» με τον Μάρκο Μάριν, να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή στον ισπανό φορ για να τελειώσει τη δουλειά. Μια τέλεια ενέργεια ή, αλλιώς, τα εννέα δευτερόλεπτα που πρόσθεσαν στην εξίσωση του Ολυμπιακού τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος όχι μόνο έκανε το (ανεπίσημο) ντεμπούτο του με την Ερυθρόλευκη (όπως και οι Μασούρας, Φετφατζίδης, Ευαγγέλου) αλλά και πρόλαβε να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Οχι φυσικά για αυτή την ενέργεια, αλλά για όσες θα ακολουθήσουν όταν τα διαγωνίσματα δεν θα είναι πρόχειρα… αλλά κανονικές εξετάσεις.

Ο περσινός MVP του πρωταθλήματος λοιπόν έδειξε με το «καλησπέρα» έτοιμος από καιρό. Στο πνεύμα της νέας του ομάδας, αλλά και στο ύφος που αρμόζει στον νέο του ρόλο. Μεταξύ μας μάλιστα δεν ήταν ο μοναδικός, μια και ο Ολυμπιακός χθες στο δεύτερο φιλικό τεστ του καλοκαιριού είχε το πόδι κολλημένο στο γκάζι: 5-0 την (8η στο περσινό πρωτάθλημα Ρουμανίας) Μποτοσάνι του Αρη Σοϊλέδη. Και μόνο το σκορ προφανώς φτάνει και περισσεύει για να πείσει όσους τυχόν δεν είδαν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σε δράση. Βεβαίως, ξέρουμε και θα συμφωνήσουμε προκαταβολικά: φιλικά, και μάλιστα αρχές Ιούλη, απαιτούν λίγα λόγια και αξιολόγηση που να ταιριάζει στα πραγματικά δεδομένα. Ο Ολυμπιακός με 20 ημέρες προετοιμασίας είναι ακόμη ανέτοιμος, είναι μακριά από το τελικό του ρόστερ και, κυρίως, είναι στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ομάδα. Πειράζει όμως που χθες την… έκρυψε την μπάλα στο Σβατς; Πειράζει που το φινάλε αυτού του τεστ δημιούργησε χαμόγελα και κυρίως μια αίσθηση πως όλα θα πάνε καλά;

26 παίκτες

Δείγμα γραφής με καλό ρυθμό, με κάθετο ποδόσφαιρο, με πίεση ψηλά, με μπόλικη διάθεση και βέβαια με πολλά γκολ (Γκερέρο 41΄, Φορτούνης 50΄, Καμαρά 58΄, Βέργος 86΄, Βρουσάι 88΄). Το ένα πιο όμορφο από το άλλο και το τελευταίο (μια οβίδα του Μάριου Βρουσάι έξω από την περιοχή) καλύτερο όλων. Ολα αυτά σε ένα τεστ που ο Μαρτίνς κατάφερε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε 26 ποδοσφαιριστές. «Μου άρεσε που είχαμε καλύτερες καλύψεις αμυντικά από ό,τι στο προηγούμενο φιλικό παιχνίδι. Κρατάω περισσότερο το πρώτο ημίχρονο, καθώς ήμασταν πιο οργανωμένοι. Αυτό που θέλω είναι να είμαστε καλοί αμυντικά φέτος. Κρατάω το πρώτο μέρος, παρά το ότι στο δεύτερο ήμασταν πιο εντυπωσιακοί και βάλαμε πολλά γκολ» σχολίασε ο Πορτογάλος μετά τη λήξη του ματς, για να προσθέσει: «Το να πιέζουμε ψηλά είναι ένα στοιχείο που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός όποιος και αν είναι ο προπονητής. Πρέπει να πιέζουμε σε όλο το γήπεδο, να είμαστε κυρίαρχοι στο παιχνίδι και για να το κάνουμε αυτό πρέπει να πιέζουμε συνέχεια».

Οι Ερυθρόλευκοι στο «καλό» πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν με τους: Γιαννιώτη, Μασούρα, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκα, Ρομαό, Ανδρούτσο, Μάριν, Πάρντο, Χριστοδουλόπουλο, Γκερέρο. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μαρτίνς έκανε 11 αλλαγές: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Ενχελς (80′ Ευαγγέλου), Βούκοβιτς, Σάλιακας (77′ Μάνος), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Φετφατζίδης (86′ Μανθάτης), Βρουσάι, Τζούρτζεβιτς (85′ Βέργος).