O Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ανήγαγε σε λάβαρό του το «I have a dream», αλλά και ο Λούκα Μπάνκι (φωτογραφία) δεν πάει πίσω: έχει κι αυτός το όνειρο, το όραμα, το πάθος και τους πόθους του για την μπασκετική ΑΕΚ, την οποία θα καθοδηγήσει στη νέα σεζόν.

«Δεν μπορούσα να αντισταθώ στις προκλήσεις που αφενός μου έβαλε ο πρόεδρος Μάκης Αγγελόπουλος και αφετέρου εμπεριέχει η εμπειρία να δουλέψω σε μια ακραιφνώς μπασκετική χώρα» τόνισε ο 52χρονος ιταλός προπονητής, ο οποίος παρουσιάσθηκε επισήμως χθες από τους κυπελλούχους Ελλάδος και νικητές του Βasketball Champions League.

«Υπάρχει ένα όραμα που το αισθάνομαι και ήδη αρχίζω να το βιώνω, αλλά παράλληλα η ομάδα προέρχεται από μια καταπληκτική σεζόν και έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Οι στόχοι μας τέμνονται και δεν είναι άλλοι από το να παρουσιάσουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Εάν σκεπτόμουν ότι η ΑΕΚ τρύπησε πέρυσι τον ουρανό της, θα καθόμουν σπίτι μου και δεν θα ερχόμουν να καθίσω στον πάγκο της. Δεν νιώθω πίεση για το έργο που αναλαμβάνω, αλλά μεγάλη ευχαρίστηση».Η φιλοσοφία του Μπάνκι ο οποίος έχει κοουτσάρει τρεις ομάδες της Ευρωλίγκας (Μοντεπάσκι Σιένα, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάμπεργκ) είναι αποκρυσταλλωμένη: «Να βάλω στην ομάδα την ταυτότητά μου και να παίζουμε έξυπνα και σωστά, αναλόγως με το ταλέντο και τα χαρακτηριστικά των παικτών. Οι δυο τίτλοι προσφέρουν μια πολύ θετική ενέργεια και τώρα εγώ πρέπει να πάρω τη σκυτάλη από τον Ντράγκαν Σάκοτα και να χαράξω μια καινούργια κατεύθυνση, με στόχο να υπερασπισθούμε τους τίτλους και να μειώσουμε τη διαφορά που μας χωρίζει από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».