Να καθησυχάσει τους φίλους του Παναθηναϊκού και να δείξει τη σιγουριά του πως το deal με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ θα προχωρήσει, θέλησε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος με γραπτή του δήλωση χθες το βράδυ υποστήριξε πως θα δεσμευτεί ο ίδιος για την κάλυψη των 20 εκατ. ευρώ της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στη σημερινή Γενική Συνέλευση.

Στην ίδια γραπτή δήλωση αναφέρεται στις αλλεπάλληλες συζητήσεις που είχε με την πλευρά του ταϊλανδού επιχειρηματία και στις κινήσεις που έχουν γίνει για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Επίσης τονίζει πως όλα θα γίνουν πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου, ενώ τέλος υπογραμμίζει πως στηρίζει τη μεταβίβαση της ομάδας και ότι από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει 50 εκατ. και πλέον από την προσωπική του περιουσία.

Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου έχει ως εξής:

«Από το γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου ανακοινώνονται τα εξής:

Α. Στο διατρέξαν διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έγιναν αλλεπάλληλες και αναλυτικές συζητήσεις των συνεργατών του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Τόσο σε αυτές όσο και στις διμερείς συναντήσεις των κκ. Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκαν οι πρωταρχικές ενέργειες ελέγχου και κινήσεων μεταβίβασης των μετοχών του Παναθηναϊκού στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Β. Αύριο στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και τη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Γ. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στη μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Δ. Ολα αυτά, διαυγή και συγκεκριμένα, δηλώνουν περίτρανα την απόλυτη πρόθεση του κ. Αλαφούζου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη μετάβαση στη νέα εποχή. Τα πλέον των €50εκ, από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν.

Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Ακόμα στον αέρα

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού το απόγευμα της Τετάρτης, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της ομάδας. Και αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό του συλλόγου.

Ο Κουλιμπαλί έχει ξεκαθαρίσει στον Νταμπίζα πως δεν πρόκειται να ανεχθεί παρόμοια με τα περσινά περιστατικά όσον αφορά τις πληρωμές, ενώ θυμίζουμε πως έχει δείξει τάσεις φυγής εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Θέλει να μείνει στον σύλλογο, ξέρει πως θα έχει φανέλα βασικού, αλλά πάνω απ’ όλα βάζει την οικονομική σταθερότητα. Γι’ αυτό και θα ζητήσει νέο ραντεβού με τον Νταμπίζα, προκειμένου να μάθει τι ακριβώς θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

Τέλος και επίσημα ο Μολίνς

Μπήκε και επίσημα το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Γκιγέρμο Μολίνς χθες. Οι Πράσινοι με ανακοίνωσή τους ευχαρίστησαν τον Σουηδό και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στην καριέρα του. Αντίθετα, για το θέμα του Λουντ υπάρχει δυσαρέσκεια από πλευράς Παναθηναϊκού για τη στάση του παίκτη, μιας και οι Πράσινοι υποστήριζαν πως παρά την καλή –για τα δεδομένα τους –πρόταση που έγινε στον ποδοσφαιριστή, εκείνος αποφάσισε να μην απαντήσει καν στα τηλέφωνα.