Τη θέση ότι το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία επανέλαβε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ απαντώντας για τις δηλώσεις βουλευτών του Ποταμιού που βλέπουν θετικά μία μετεκλογική συνεργασία είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όλους μας ενώνει η απόφαση το Ποτάμι να κατέβει στις επόμενες εκλογές αυτόνομο. Οι βασικές θέσεις που υπερασπίζεται το Ποτάμι μας ενώνουν όλους. Η κοινή μας ατζέντα είναι ισχυρότερη από το βλέμμα δεξιά ή αριστερά».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσαν 16 κυβερνητικοί βουλευτές, ο κ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά». «Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο του ’19. Τώρα μας λένε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάϊο. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι. Χρειάζεται σταθερούς κανόνες. Δημιουργείται αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που είναι εις βάρος της οικονομίας, εις βάρος της ανάπτυξης» πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον «Κλεισθένη» που συζητείται στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή να χρειάζεται 3% και για να εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να χρειάζονται 0,5-1%. «Τα δημοτικά συμβούλια θα απορροφήσουν όλες τις ακρότητες που υπάρχουν στην κοινωνία» σημείωσε. «Θα μετατραπούν σε ρινγκ. Συνάντησα πετυχημένους δημάρχους από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλοι συμφώνησαν πως είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να λες σήμερα ότι θα γίνουν εκλογές με ενα σύστημα απόλυτης αναλογικής και όποιος πάρει μερικές εκατοντάδες ψήφους θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο και θα μπορεί να σαμποτάρει τη λειτουργία του» συμπλήρωσε.
Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι πιθανόν να μην έρθει προς ψήφιση σε αυτήν τη Βουλή, αλλά να πάει στην επόμενη.
Για την παρουσία του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αναφορικά με την ένταξη της πΓΔΜ, ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι «οι διαφωνίες του υπουργού Αμύνης με τον υπουργό Εξωτερικών είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων». Πρόσθεσε, δε, πως θα έπρεπε να έχουμε μία ενιαία εθνική φωνή και σε αυτό θα συνέβαλε η δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο όμως ουδέποτε προχώρησε. «Ο κ. Καμμένος, ανάλογα τα ξενύχτια του, έχει και μία διαφορετική θέση το πρωί. Είναι επικίνδυνο ένας εθνικολαϊκιστής, ακραίων απόψεων και απρόβλεπτων αντιδράσεων, να είναι στο υπουργείο Αμύνης» υπογράμμισε.