Πώς αντιμετώπισαν τον αποκλεισμό από τη Γαλλία οι Βέλγοι; Ιδού τι είπε ο μεγάλος αστέρας της ομάδας, ο Εντέν Αζάρ: «Προτιμώ να χάνω με αυτό το Βέλγιο παρά να νικώ με τέτοια Γαλλία. Είναι όμως αποτελεσματικοί, χωρίς να παίζουν καλά. Εμείς δεν βρήκαμε το αδύνατό τους σημείο». Οσο για τον Τιμπό Κουρτουά, υποστήριξε τα ακόλουθα: «Η Βραζιλία ήταν μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο. Αντίθετα η Γαλλία παίζει αντιποδόσφαιρο».
Βλέπουμε, λοιπόν, πως ύστερα από μια ήττα ξεχνιούνται πολλά. Οπως τα πρότερα ζεστά αισθήματα του Αζάρ για τους Πετεινούς, που τον έκαναν να φορά στην τρυφερή ηλικία των επτά-οκτώ ετών την μπλε φανέλα. Ωστόσο, πού βρίσκεται η αλήθεια και ποια είναι η πραγματικότητα; Οντως, το Βέλγιο έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάει ακόμη μακρύτερα στη διοργάνωση. Οχι πως είναι μικρό γεγονός η τετράδα, αλλά το ταλέντο σε συνδυασμό με την εικόνα των Κόκκινων Διαβόλων γέννησε υψηλές προσδοκίες. Η Γαλλία δεν είναι κάτι το εκθαμβωτικό σε αυτό το τουρνουά, με εξαίρεση ίσως το παιχνίδι με την Αργεντινή. Τι κάνουν καλά οι παίκτες του Ντεσάν; Κλείνουν καλά τους χώρους στην άμυνα, δεν δέχονται εύκολα φάσεις, σημειώνουν τα γκολ που χρειάζονται και να πώς έφτασαν μέχρι τον τελικό. Αλλωστε, αν είσαι σύνολο αποφασισμένο να προσφέρεις θέαμα, το κάνεις κυρίως στα προκριματικά. Η τελική φάση απαιτεί κυνισμό και αυτή η Εθνική Γαλλίας τον έχει στον μέγιστο βαθμό. Κατά τα λοιπά, οι ατάκες για αντιποδόσφαιρο φανερώνουν όλη την πίκρα που νιώθουν οι Βέλγοι μετά την ήττα στον ημιτελικό. Πίκρα επειδή θεώρησαν εαυτούς ισοϋψείς των Γάλλων που κατάφεραν να τους κρατήσουν στο μηδέν και η καλύτερη επιθετική γραμμή του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποδείχθηκε ανίκανη να φτιάξει έστω μια ευκαιρία της προκοπής. Σε οργανωμένη επίθεση, να είμαστε εξηγημένοι. Γιατί το Βέλγιο με κορυφαίο όπλο τις αντεπιθέσεις δεν βρήκε χώρους να δράσει, οπότε οι επικίνδυνοι κυνηγοί του έμειναν στα ρηχά. Και όταν μια φορά ξεχύθηκαν μπροστά απειλητικά, ο «πολύς» Αζάρ προτίμησε σουτ αντί πάσα στο κέντρο της επίθεσης. Με συνέπεια να χαθεί μια καλή στιγμή. Και όταν σε έναν ημιτελικό κλειστό, γιατί έτσι οδήγησε το ματς η Γαλλία, δεν δημιουργούνται καν προϋποθέσεις για γκολ, τότε είναι ξεκάθαρο πως η πρόκριση θα κριθεί από όποιον αξιοποιήσει τις λιγοστές του στιγμές.
Τα υπόλοιπα που υποστηρίζουν οι Βέλγοι είναιγια εσωτερική κατανάλωση. Πρώτα χρειάζεταιη αυτοκριτική και εν συνεχεία να αναζητήσουντον φταίχτη στο χωρίς ρίσκο ποδόσφαιρο που αποδίδει η Γαλλία.