Οι ανεμόμυλοι στριφογύριζαν αργά, νωχελικά. Στη Μύκονο άλλωστε υπάρχει πάντα αυτό το μικρό, «γλυκό» αεράκι, ευεργετικό είναι η αλήθεια τις μεσημεριανές ώρες όταν η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο. Αυτοί είναι οι περίφημοι windmills για τα εκατομμύρια τουρίστες που φθάνουν στο νησί του Αιγαίου από ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ανεμόμυλοι στέκουν εκεί υπερήφανοι, εντυπωσιακοί από τον 17ο αιώνα. Τους έχτισαν οι κάτοικοι της Μυκόνου για να «δείχνουν» στα πλοία τα οποία περνούσαν από την περιοχή την πορεία στις θάλασσες του Αιγαίου.
Οι ανεμόμυλοι είναι το σήμα κατατεθέν του Νησιού των Ανέμων όπως ήταν κάποτε ο πελεκάνος Πέτρος, τον οποίο είχε βρει πληγωμένο και αβοήθητο (το 1958) ένας ψαράς και τον περιέθαλψε. Στη θέση του Πέτρου βρίσκονται τώρα άλλοι σκανδαλιάρηδες πελεκάνοι, οι οποίοι καλωσορίζουν στο λιμάνι τούς ενθουσιώδεις επισκέπτες. Οι σειρήνες από τα πλοία που φθάνουν ή αναχωρούν «υποδέχονταν» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δεκάδες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτό ήταν πραγματικά το πιο «busy» Σαββατοκύριακο για το νησί.
Μύκονος – Αθήνα: μεγάλες αντιθέσεις
Ο πελεκάνος φέρνει βόλτες στο λιμάνι, οι ανεμόμυλοι, η Παναγία η Παραπορτιανή η επονομαζόμενη «Acropolis of Mykonos», τα λευκά σπίτια με τα μπλε και κεραμιδί παράθυρα δίνουν αυτόν τον «διαφορετικό» τόνο. Το παραδοσιακό σμίγει με το μοντέρνο. Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, μοντέλα, ξένοι ηθοποιοί, σαουδάραβες κροίσοι, όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από τον «αστραφτερό» ουρανό της Μυκόνου. Στη διάρκεια του προηγούμενου weekend πραγματοποιήθηκαν γάμοι, βαπτίσεις, openings για exclusive boutiques αλλά και pop-up-stores που φέρνουν τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί δημιουργίες μεγάλων σχεδιαστών. Ελληνες designers εγκαινίασαν και εκείνοι τους δικούς τους πολυτελείς χώρους με μία μοντέρνα, μινιμαλιστική διάθεση, η οποία όμως δεν «ξεφεύγει» από την παραδοσιακή αισθητική του νησιού. Ο ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής επιχειρηματίας Καρίμ αλ Σιάτι ήταν εκεί με τη βραζιλιάνα σύζυγό του (πρώην top model) Ανα – Μπεατρίς Μπάρος, η Ευγενία Νιάρχου ανέβαλε την αναχώρησή της για την Ιμπιζα και παρέμεινε στο Νησί των Ανέμων με αφορμή τη βάπτιση της κόρης φίλης της, η οποία κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ. Πάρτι on the beach, σαμπάνιες στα κοσμοπολίτικα spots, ατέλειωτοι, ολονύκτιοι χοροί (με διάσημους DJs στα decks) στo Cavo Paradiso. Στην Αθήνα δεν γίνεται τίποτα σπουδαίο πλέον. Ισως μόνο κάποιες αξιόλογες παραστάσεις και συναυλίες όπως η αποψινή των θρυλικών Scorpions στο Καλλιμάρμαρο. Στην Αθηναϊκή Ριβιέρα το δημοφιλές πάντα «Island» φιλοξένησε την Αννα Βίσση για μία και μόνο βραδιά.
Πώς η αδελφή της Ντενέβ κάηκε ζωντανή Η Κατρίν είχε μακριά, κατάξανθα μαλλιά και ανέκφραστα μάτια. Αυτή την ψυχρή ομορφιά που «διαπερνούσε» όμως την κινηματογραφική οθόνη. Η Φρανσουάζ με ένα πυρόξανθο στεφάνι καστανοκόκκινων μαλλιών γύρω από το πρόσωπό της και διάφανο δέρμα, ήταν γοητευτική, σίγουρα όμως όχι τόσο εκθαμβωτική όσο η αδελφή της. Κατρίν Ντενέβ και Φρανσουάζ Ντορλεάκ. Η διάσημη star και η μεγαλύτερη αδελφή της, η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την καριέρα που ονειρευόταν. Η Φρανσουάζ, αναμφισβήτητα ταλαντούχα, δεν ήταν τόσο φιλόδοξη και αποφασισμένη όσο η Κατρίν. Πρόλαβε όμως να κάνει κάποιες ταινίες με γνωστότερη αυτή που έφερε τον τίτλο «Δεσποινίδες του Ροσφόρ» (συμπρωταγωνιστούσε στο πλευρό της Ντενέβ) αλλά και την «Cul de sac» του Πολάνσκι. Στις 26 Ιουνίου 1967 η Φρανσουάζ βρήκε φριχτό θάνατο στην Κυανή Ακτή.
Η ηθοποιός έτρεχε με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. Επρεπε να προλάβει την πτήση για Λονδίνο. Το αυτοκίνητό της αναποδογύρισε και άρπαξε αμέσως φωτιά. Οι άλλοι οδηγοί προσπαθούσαν απεγνωσμένα να τη βγάλουν από το όχημα. Η Φρανσουάζ κάηκε ζωντανή μαζί με το Γιορκσάιρ σκυλάκι της. Το ατύχημα του Τζορτζ Κλούνι πριν από λίγες μέρες σε θέρετρο της Νότιας Ιταλίας (ευτυχώς στάθηκε τυχερός) έκανε τη σκέψη μου να «γυρίσει» σε εκείνο το φριχτό ατύχημα 41 χρόνια πριν.