O Καρίμ Μπενζεμά είδε το Μουντιάλ από το σπίτι του, χώρια που από την τσατίλα του για τον αποκλεισμό του μπορεί κιόλας να μην άνοιξε καθόλου όλες αυτές τις ημέρες την τηλεόραση!
Αντ’ αυτού Γουλιμής; Πριτς!
Βασικός σέντερ φορ των Πετεινών στο Μουντιάλ του 2018 ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού που δεν έβαλε ούτε ένα γκολ. Ε και; Η Γαλλία αναγορεύθηκε πρωταθλήτρια κόσμου.
Βασικός σέντερ φορ των Τρικολόρ στο Μουντιάλ του 1998 ήταν ο Στεφάν Γκιβάρς, ο οποίος επίσης δεν το είχε… ματώσει. Ε και; Η Γαλλία είχε ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στον θρόνο.
Με τη λογική ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ομοίως και τα εννιάρια, όπως συστήνονταν παλιά, ή τα (αποκαλούμενα στην ποδοσφαιρική αργκό) σεντερφορίσια γκολ δεν κάνουν τις νίκες και τους τίτλους. Ακόμη κι αν το γαλλικό καρμπόν μέσα σε μια εικοσαετία αντίκειται στον γενικό κανόνα, δεν παύει να είναι μια πολύ εμφατική εξαίρεση…
Αυτό το δικαίωμα της εξαίρεσης διεκδίκησαν όσο μπορούσαν στον τελικό και οι Κροάτες, με τους οποίους –για να πω την αμαρτία μου –είχα συνταχθεί όχι επειδή ήταν τάχα οι μικροί και οι αδύνατοι της υπόθεσης, αλλά από άλλο ανέκδοτο!
Το μπασκετικό ανέκδοτο εννοώ, από το οποίο αντλώ κιόλας το επιχείρημα για την εξαίρεση. Ο Ντίνο Ράτζα, που είναι σεσημασμένος για τα σταράτα λόγια, τις χοντροκομμένες κουβέντες του, ενίοτε δε και για την αθυροστομία του, απευθυνόμενος προς τα μέλη της Εθνικής Κροατίας ανάρτησε προχθές το βράδυ στο Facebook το δικό του ρεζουμέ: «Ενα πράγμα έχω να σας πω. Εκτός του ότι ήσασταν καλύτεροι στον τελικό, να ξέρετε ότι είναι προτιμότερο να γεννηθείτε χωρίς… πέος παρά χωρίς τύχη»!
Εάν οι Κροάτες νικούσαν (και) την ατυχία τους και στέφονταν πρωταθλητές κόσμου, ε, αυτή σίγουρα θα ήταν μια εξαίρεση στον κανόνα…