Το έγκλημα με θύμα την εφοριακό Δώρα Ζέμπερη, που βρέθηκε δολοφονημένη με πολλαπλά χτυπήματα στο Β’ Νεκροταφείο, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Και χθες, εννέα μήνες μετά, είχε φτάσει η ώρα της τιμωρίας για τον 58χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος παρά τις εκκλήσεις όλων των παραγόντων της δίκης να πει την αλήθεια, επέλεξε να υπερασπιστεί εαυτόν με την επίκληση μιας εκδοχής που δεν έπεισε ούτε την εισαγγελέα της έδρας ούτε τους δικαστές και τους ενόρκους που ομόφωνα τον κήρυξαν ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή για το έγκλημά του ήταν δύο φορές ισόβια, μία για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και μία φορά για τη ληστεία. Επιπλέον, του επέβαλαν και 9 μήνες φυλάκιση για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.
Οι συγγενείς της κοπέλας κατά την προσαγωγή του κατηγορουμένου πίσω στις φυλακές ξέσπασαν πετώντας του πλαστικά μπουκάλια καθώς ο πόνος και η οργή τους ξεχείλιζαν όλες αυτές τις μέρες αντικρίζονταν τον άνθρωπο που έκοψε το νήμα της ζωής της Δώρας.
Καταπέλτης η εισαγγελέας. Πρώτη έδειξε τον δρόμο που οδηγούσε στην ενοχή του κατηγορουμένου η εισαγγελέας της έδρας Μίνα Σωτηροπούλου. Το δικό της «κατηγορώ» άκουσε ο δράστης, αφού προηγουμένως η ίδια με βάση το αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία της δικογραφίας αποδόμησε αγορεύοντας τον υπερασπιστικό του ισχυρισμό. «Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε… τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».
Εκλεισε μάλιστα την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου ο κατηγορούμενος αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επανενταχθεί στην κοινωνία. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις-τέσσερις μήνες μετά την αποφυλάκισή του έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε έναν μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει τον δρόμο για την αλήθεια, ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος την ώρα της απολογίας του προέβαλε τον ισχυρισμό πως ένας δικηγόρος Αθηνών και ένας συνεργάτης του με το ψευδώνυμο Χάρης του ζήτησαν να παρακολουθήσει τη Δώρα, να πάρει την τσάντα της και να τη βγάλει εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες, καθώς –κατά τα λεγόμενά του –το θύμα ως εφοριακός είχε υπό τον έλεγχό του κάποια σοβαρή υπόθεση.