Ο διαιτητής σε κλέβει. Σφυρίζει πέναλτι έξω από την περιοχή. Ο Πρωθυπουργός σε κλέβει. Κλέβει την εμπιστοσύνη σου. Αλλα λέει κι άλλα κάνει. Ο κλέφτης – διαιτητής σκύβει το κεφάλι. Ενίοτε ζητάει και συγγνώμη. Ο πολιτικός σού κουνάει και το δάχτυλο. Ζητάει και τα ρέστα. Μύγα δεν σηκώνει στο σπαθί του. Εσχάτως προέκυψε το θέμα με τις «δραστηριότητες» της οικογένειας Τσίπρα. Την κατάθεση πλαστής φορολογικής ενημερότητας από την εταιρεία τού αδελφού τού Πρωθυπουργού. Προκειμένου να λάβει δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Την ευνοϊκή – σκανδαλώδη ρύθμιση τραπεζικού δανείου, 233.544 ευρώ, τεχνικής εταιρείας των αδελφών του Πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα. Με μηνιαίες δόσεις 300 ευρώ. Ποια ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ; Ο «Κήρυκας Χανίων», οι οικογενειακές οφσόρ, οι θολές οικονομικές συναλλαγές, τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και οι κουμπαριές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.
Κακούργημα
Καθώς και η επιχειρηματολογία Θανάση Καρτερού. «Εμείς είμαστε αριστεροί (ήμασταν κάποτε) κομμουνιστές, μας κυνήγαγε το μετεμφυλιακό κράτος, μας έστελνε η χούντα εξορία, δεν είμαστε σαν κι εσάς». Για την ταμπακέρα, ούτε λέξη. Αχνα. Τα «παράσημα» δηλαδή των παππούδων, τον περασμένο αιώνα, δικαιολογούν τα σημερινά ανομήματα των απογόνων; Πέρα όμως από την μπάλα που πετιέται στην εξέδρα, υπάρχει η ουσία. Η σε φωτοτυπία πλαστή φορολογική ενημερότητα της εταιρείας των αδελφών Τσίπρα. Η ίδια ακριβώς πατέντα με τις πλαστές φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στο ποδόσφαιρο. Για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι (Ντέμης Νικολαΐδης κ.λπ.) διώκονται κακουργηματικά. Στη συνέχεια, ακολουθούν διάφορα παράδοξα. Αντί η δίωξη να είναι για κακούργημα με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου (ποινή κάθειρξης έως 20 χρόνια), ο Δημήτρης Τσίπρας διώχθηκε για πλημμέλημα (ποινή μέχρι έναν χρόνο).
Πλημμέλημα
Το συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, αφορά περιπτώσεις χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό αποκλειστικά την κάλυψη βιοτικών αναγκών του διωκομένου. Χωρίς να απειλείται ή να προκύπτει βλάβη στην περιουσία άλλου. Ο Δημήτρης Τσίπρας, δηλαδή, δεν διώχθηκε για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, με σκοπό το περιουσιακό όφελος της εταιρείας του. Αποτέλεσμα; Στη δίκη που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2017, η υπόθεση δεν εξετάστηκε ποτέ. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, το συγκεκριμένο πλημμέλημα είχε παραγραφεί. Ο Δημήτρης Τσίπρας δεν καταδικάστηκε ποτέ και το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες της, αφιλοκερδώς, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, πανηγυρίζει για τη δήθεν αθώωσή του. Συμπέρασμα: πλαστή φορολογική ενημερότητα για να πάρεις δουλειά από το Δημόσιο, πλημμέλημα. Πλαστή ενημερότητα για να εγκριθεί η μεταγραφή και να βγει δελτίο σε ποδοσφαιριστή Β’ Εθνικής, τέσσερα κακουργήματα…
Απάτη
Η δίωξη που ασκήθηκε στους 38 παράγοντες είναι για πλαστογραφία μετά χρήσεως, χρήση πλαστών εγγράφων, απάτη κατ’ εξακολούθηση και απλή συνέργεια. Υπάρχουν όμως κι ακόμα χειρότερα (σε σχέση με την οικογένεια Τσίπρα). Υπάλληλος του ΕΚΑΒ που πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου, 20 χρόνια φυλακή για κακουργηματική απάτη. Παρά το γεγονός ότι πληρούσε τα προσόντα για να προσληφθεί και η παράνομη πράξη ήταν αχρείαστη. Μια 51χρονη στη Λάρισα είχε πλαστογραφήσει απολυτήριο Δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει την Ε’ Τάξη. Για να προσληφθεί καθαρίστρια στο υπουργείο Υγείας. Αποτέλεσμα; Καταδίκη σε 15 χρόνια. Για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Κι επειδή η δικαιοσύνη είναι τυφλή, αν είσαι αδελφός του Αλέξη Τσίπρα, η πλαστογραφία για να πάρεις δουλειά (την οποία και πήρε) 1,1 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο είναι πλημμέλημα και παραγράφεται. Και ο Πρωθυπουργός σού κουνάει και το δάχτυλο από πάνω.