Χωρίς να φορτσάρει σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, και εκμεταλλευόμενη κατά μείζονα λόγο τις φουνταριστές της, η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών επιβλήθηκε εύκολα 16-2 του Ισραήλ και έκανε το «4 στα 4» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης. Το μυαλό των αθλητριών βρίσκεται ήδη στο ντέρμπι του Σαββάτου (21/7, 21:30) με την Ολλανδία, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται ένα βαθμό για να πάρει την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου και να εξασφαλίσει ένα εύκολο ζευγάρωμα στα προημιτελικά (πιθανότατα τη Γερμανία).
Μετά την ισοπαλία της Ολλανδίας με την Ιταλία, το ματς δεν είχε ενδιαφέρον για την ελληνική ομάδα, που δεν χρειαζόταν πλέον διαφορά στο σκορ για να έχει το «πάνω χέρι» από τις «οράνιε» σε περίπτωση ισοπαλίας στο ντέρμπι του Σαββάτου (21/7). Με το δεδομένο αυτό, οι διεθνείς μπήκαν πολύ χαλαρά, παίζοντας κλειστή ζώνη στην άμυνα (χωρίς να πρεσάρουν), ενώ στην επίθεση έκαναν πολλές επιπόλαιες ενέργειες και εύκολα λάθη. Μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου, η εθνική είχε πετύχει πέντε γκολ, όλα από θέση φουνταριστού, με την Ασημάκη να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα και την Ξενάκη άλλες δύο. Σταδιακά βέβαια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρήκε λύσεις και άνοιξε την «ψαλίδα» της διαφοράς, κλείνοντας το ημίχρονο με 8-1, παρότι δεν κέρδισε ούτε μία αποβολή σε αυτό το διάστημα. Το Ισραήλ του Δημήτρη Μαυρωτά έδειξε αρκετά αξιόμαχο, αλλά δεν είχε τρόπο να αποκόψει την τροφοδότηση των Ελληνίδων φουνταριστών, ούτε έβρισκε λύσεις στην επίθεση, απέναντι στα καλά ελληνικά μπλοκ και την Ιωάννα Σταματοπούλου (που έπαιξε σήμερα σε όλο το ματς, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να μένει στον πάγκο). Ετσι, και χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοσή της, η ελληνική ομάδα έφτασε άνετα στο τελικό 16-2, με την Ασημάκη να σταματά στα έξι γκολ και την Ξενάκη στα τέσσερα (και τα δέκα από θέση φουνταριστού).
Να σημειωθεί ότι, εκτός της βασικής τερματοφύλακα, ο Μορφέσης δεν χρησιμοποίησε παρά μόνο για 13 δευτερόλεπτα τη Χριστίνα Τσουκαλά, ενώ οι υπόλοιπες παίκτριες μοιράστηκαν το χρόνο συμμετοχής.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Ισραήλ): 0-4, 1-4, 0-4, 1-4
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ασημάκη (φουνταριστός), 0-2 Ασημάκη (φουνταριστός), 0-3 Ασημάκη (φουνταριστός), 0-4 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-4 Μπογκατσένκο (π.π.), 1-5 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-6 Αβραμίδου (περιφέρεια), 1-7 Μαργ. Πλευρίτου (κόντρα), 1-8 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 1-9 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-10 Ασημάκη (φουνταριστός), 1-11 Ξενάκη (φουνταριστός), 1-12 Πάτρα (περιφέρεια), 1-13 Ξενάκη (φουνταριστός), 2-13 Φουτοριάν (π.π.), 2-14 Χυδηριώτη (π.π.), 2-15 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-16 Ασημάκη (φουνταριστός).
Η εθνική είχε 1/3 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια, 10 από θέση φουνταριστού και 1 στην κόντρα. Το Ισραήλ είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω.
Διαιτητές: Μάους (Γερμανία), Τοϊγκαρλί (Τουρκία)
Οι συνθέσεις:
ΙΣΡΑΗΛ (Δημήτρης Μαυρωτάς): Πέρες, Μπογκατσένκο 1, Ταλ, Σεχόρι, Νόι, Φουτοριάν 1, Στρούγκο, Μπεν Νταβίντ, Μπαρνέα, Μόνε, Χότσμπεργκ, Φέλιξ, Τζέβα
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 1, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 6, Χυδηριώτη 1, Πάτρα 1, Πρωτοπαπά, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 4, Σταματοπούλου