Ο Παναγιώτης Καυκαρής , ο μακροβιότερος ισοβίτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για φόνο εκ προ μελέτης του Παναγιώτη Μιχαήλ και των δύο ανήλικων παιδιών του και ήταν έγκλειστος για τριάντα χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές, αποφυλακίστηκε σήμερα το απόγευμα.
Η απόφαση για αποφυλάκιση του λήφθηκε από το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως Κρατουμένων.
Ο Καυκαρής είχε αιτηθεί δύο φορές στο παρελθόν να αποφυλακιστεί, ωστόσο τα αιτήματα του είχαν απορριφθεί. Στις 10 Μαρτίου 1989 το Κακουργιοδικείο Λεμεσού ανακοίνωσε ποινή ισόβιας φυλάκισης για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε στις 10 Ιουλίου 1987 στη Λεμεσό. Ο Παναγιώτης Καυκαρής τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Πανίκου Μιχαήλ. Όταν το θύμα του μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί τα δυο του παιδιά, ηλικίας 11 και 13 ετών, ο Καυκαρής πυροδότησε τον μηχανισμό και τους σκότωσε.
Ο Καυκαρής δεν αποκάλυψε ποτέ τον ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας, ο οποίος φέρεται να του είχε υποσχεθεί 10.000 λίρες. Το 2008 ο ισοβίτης κέρδισε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), με αίτημα τον καθορισμό των ισοβίων, που τότε σήμαιναν φυλάκιση μέχρι το βιολογικό τέλος.
Το αίτημά του στάθηκε αφορμή για να τροποποιηθεί η νομοθεσία, ώστε στα δώδεκα χρόνια οι κατάδικοι να έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος αποφυλάκισης. Ο νόμος ψηφίστηκε το 2009.
Εξάλλου, σήμερα αποφυλακίστηκε, με απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλακίσεων μετά από αίτημα του ο τέως βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα, Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Ο Ερωτοκρίτου εξέτισε 16 μήνες φυλάκισης από τα 3,5 χρόνια , που καταδικάστηκε για τα αδικήματα δεκασμό δημοσίου λειτουργού, δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά και κατάχρησης εξουσίας. Ο Ερωτοκρίτου θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής εκτός Φυλακών με όρους που όρισε το Συμβούλιο Αποφυλακίσεων.
Το ΑΚΕΛ αντέδρασε στην απόφαση αποφυλάκισης του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της. Ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει ότι «η απόφαση με προφανή στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αποτελεί πρόκληση κατά του κυπριακού λαού και μνημείο ευνοιοκρατίας. Ο κ. Ερωτοκρίτου δεν εξέτισε παρά ένα ποσοστό μόνο της ποινής του».