Σημαντική αύξηση των τουριστών στην Λέσβο, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από το προσφυγικό ζήτημα, καταγράφεται το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αφίξεων ξένων τουριστών στη Λέσβο το τετράμηνο Απριλίου- Ιουλίου 2018, η αύξηση είναι 41,50% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Με πτήσεις τσάρτερ έφθασαν 35.281 άτομα (10.356 περισσότεροι επισκέπτες από το αντίστοιχο τετράμηνο του 2017, όταν είχαν έρθει συνολικά 24.925 αφίξεις ).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης μόνο τον Ιούλιο έφθασαν 15.233 άτομα (3.387 παραπάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2017 που είχαμε 11.846 αφίξεις). Η αύξηση των αφίξεων μόνο για τον Ιούλιο είναι της τάξης του 29% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017.
«Τα πράγματα δείχνουν πολύ αισιόδοξα. Η αγορά παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται» υποστηρίζουν στελέχη της τουριστικής αγοράς της Λέσβου σχολιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία.
- Τέμπη: Τίτλοι τέλους στην ανάκριση για το αποκαλούμενο μπάζωμα στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας
- ΠΑΣΟΚ: Συγκροτείται ο Τομέας Αυτοδιοίκησης με περιφερειακή διάρθρωση και Ολομέλειες σε όλες τις Περιφέρειες
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα βυθιστεί σε αμνησία όλη η ελληνική κοινωνία για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ







