Ενα πεντανόστιμο πιάτο με αρώματα και ελαφρώς γλυκόξινη γεύση είναι το κοτόπουλο με κυδώνια ή αχλαδοκύδωνα, που μπορείτε να το απολαύσετε στο κυριακάτικο και όχι μόνο τραπέζι.
Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
4 μέτρια κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα χοντρά
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι χυμό μήλου
¼ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κόλιανδρο σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
χυμός από 1 πορτοκάλι (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κυδώνια, τον χυμό μήλου και το κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα κυδώνια (εάν χρησιμοποιήσετε αχλαδοκύδωνα θα ετοιμαστούν πιο γρήγορα). Προσθέστε τον χυμό πορτοκάλι. Αφού πλύνετε, σκουπίσετε και αλευρώσετε το κοτόπουλο ζεστάνετε το βούτυρο και ροδίστε το σε τηγάνι για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώστε προσθέστε τον κόλιανδρο και τοποποθετείστε στο ταψί. Προσθέστε και τα κυδώνια. Το λάδι που ροδίσατε το κοτόπουλο και το υγρό από την κατσαρόλα στην οποία βράσατε τα κυδώνια, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα το κοτόπουλο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι.