Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο γιορτινό πιάτο με αρνάκι γάλακτος, που λιώνει στον ουρανίσκο, καθώς το πολύωρο μαγείρεμα στη λαδόκολλα βοηθά το κρέας να ψηθεί καλά και να παραμείνει ζουμερό.
Υλικά
3 κιλά αρνάκι γάλακτος (κατά προτίμηση μπούτι και χεράκια)
1 κιλό μικρές, στρογγυλές πατάτες
αλάτι, πιπέρι
10 σκελίδες σκόρδο, ακαθάριστες
150 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
100 ml ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο
½ κ.γ. ξύσμα λάιμ, ακέρωτο
300 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, σε κυβάκια 2 x 2 εκ.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί βάζουμε το αρνάκι και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε 4 μεγάλες λαδόκολλες τη μία επάνω στην άλλη χιαστί. Μεταφέρουμε από το ταψί τα υλικά πάνω στις λαδόκολλες αραδιάζοντας από κάτω τις πατάτες και από πάνω το αρνάκι. Περιχύνουμε με τους χυμούς που έχουν μείνει στο ταψί και κλείνουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε τις λαδόκολλες σαν να φτιάχνουμε ένα πακέτο. Τυλίγουμε το «πακέτο» με άλλες 4 λαδόκολλες, προσέχοντας να μην τρέξουν χυμοί. Δένουμε καλά γύρω γύρω με σπάγκο ψησίματος. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες. Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει προτού το σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη.