Ενα πολύχρωμο, γευστικό, χορταστικό και υγιεινό πιάτο είναι η σαλάτα μας, με τις φακές, τα πράσινα λαχανικά και τον γαύρο, καθώς συνδυάζει όσπρια, λαχανικά και ψάρι, και μπορεί να καταναλωθεί και μόνο του.

Υλικά

2 πράσινες σαλάτες εποχής

1 μπολάκι φακές βρασμένες al dente

2,3 κομματάκια λιαστή ντομάτα

6 ελιές

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

6-8 γαύρους μαριναρισμένους

4-6 ντοματίνια

Οξύμελο (ξύδι βαλσαμικό με θυμαρίσιο μέλι)

Για τη σος

λαδολέμονο από χυμό 2-3 λεμονιών και ελαιόλαδο

½ ματσάκι δυόσμος

½ ματσάκι μαϊντανός

4 φύλλα αρμπαρόριζα

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά τα πράσινα λαχανικά μας τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σος λαδολέμονο, χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi εκτός από το ελαιόλαδο, που το προσθέτουμε στο τέλος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φακές, τη σoς, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις ελιές κομμένες και τη λιαστή ντομάτα. Τα τοποθετούμε πάνω από την ανάμεικτη σαλάτα. Από πάνω βάζουμε μαριναρισμένα φιλετάκια γαύρου και ραντίζουμε με το οξύμελο (ξύδι βαλσαμικό με θυμαρίσιο μέλι). Γαρνίρουμε με 4-6 ντοματίνια για επιπλέον χρώμα.