Ενα νόστιμο πιάτο με τα παραδοσιακά μαγειρεμένα ρεβίθια σαλάτα, συνοδευμένα με λιαστή ντομάτα, φράσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο, και φέτα.

Υλικά

1/2 κιλού ρεβίθια μαγειρεμένα

2 πιπεριές κόκκινες, ψητές, κομμένες σε μικρά καρέ

2-3 ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1/2 χυμό λεμόνι

1,2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

τυρί φέτα, τριμμένη στο χέρι

2-3 κλωναράκια δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού μουλιάσουμε για ένα 12ωρο τα ρεβίθια, τα βράσουμε με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή σε αλατισμένο νερό, που τα σκεπάζει και χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά τουλάχιστον, μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο και καρότο, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού συμβεί αυτό αναμειγνύουμε τα ρεβίθια με υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σαλάτα μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες να μαριναριστεί πριν τη σερβίρουμε. Στη συνέχεια μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο.