Μια εύκολη συνταγή για γευστικό κοτόπουλο, με μανιτάρια, μουστάρδα και θυμάρι.

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

4-6 στήθη κοτόπουλου

500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα 4

150 ml λευκό ξηρό κρασί

350 ml ζωμός κοτόπουλου

100 γρ. μουστάρδα

80 γρ. βούτυρο

5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

αλάτι

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι, αλλά να μην πάρει χρώμα.Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φιλέτα, τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς το καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα βότανα. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα.Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα της αρεσκείας σας.