Απαντήσεις επιχειρεί να δώσει, με νυχτερινή ανακοίνωση, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον σάλο που ξέσπασε για την απαίτησή του να αποποιηθούν οι πυρόπληκτοι της Αττικής με υπεύθυνη δήλωση κάθε οικονομικής απαίτησης προκειμένου να διοριστούν στο δημόσιο, κάνοντας χρήση της ευεργετικής διάταξης.
Διευκρινίζει ότι τα περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού», αφορά μόνο… τις συντάξεις.
Δεν αναφέρει ωστόσο τίποτα για πρόθεση διόρθωσης της διατύπωσης ή αλλαγής του κειμένου, για να μην υπάρχουν τυχόν… παρερμηνείες, αλλά εξαπολύει και επίθεση, κάνοντας λόγο «για ασέβεια και χυδαιότητα» όσων τόλμησαν να ασκήσουν κριτική.
Διαβάστε επίσης:
Παραίτηση των πυρόπληκτων από οικονομικές απαιτήσεις για διορισμό στο Δημόσιο
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Ξεπέρασε κάθε όριο ασέβειας και χυδαιότητας η τυμβωρυχία συγκεκριμένων κέντρων απέναντι στους νεκρούς και τους συγγενείς τους στο Μάτι Αττικής.
Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζεται ότι η αναφορά του Άρθρου 2 της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, (η οποία ουδεμία διαφορά έχει με τη σχετική Υπουργική Απόφαση για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων του 2007), περί «παραίτησης του διοριζομένου από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις καθώς και την αναστολή του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος, από την ημερομηνία διορισμού», αφορά αποκλειστικά και μόνο τυχόν αποδοχές που λαμβάνει ο αιτών – διοριζόμενος από σύνταξη, καθώς και την αναστολή του σχετικού συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Δηλαδή, το προφανές. Κάποιος που για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να λαμβάνει κάποιας μορφής σύνταξη (λ.χ. αναπηρίας), εφόσον επιλέξει να διοριστεί, θα αμείβεται με τον μισθό του ως διορισθείς στο Δημόσιο.
Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός με τυχόν άλλες απαιτήσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούται ο ενδιαφερόμενος. Και βεβαίως ο διοριζόμενος δεν στερείται κανενός νομίμου δικαιώματός του για προσφυγή στα δικαστήρια και διεκδίκηση οποιαδήποτε αγωγής.
Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει Σύνταγμα και κράτος δικαίου. Οι διοριζόμενοι στο Δημόσιο απολαμβάνουν όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους.
Υπενθυμίζουμε στους νοσταλγούς παλαιότερων, σκοτεινών εποχών ότι η αξιολόγηση των δικαιωμάτων με βάση το «δούναι και λαβείν» και ο διορισμός στο Δημόσιο με βάση τα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Επιτέλους, λίγο σεβασμό στους ανθρώπους που διόλου δεν θα προτιμούσαν να έχουν τύχει του «ευεργετήματος» τέτοιου διορισμού».